Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Protesta akcija un arodbiedrība liek Liepājas domei atlikt sporta skolu apvienošanu

Liepājas Tenisa sporta skolas organizēta protesta akcija un aktīva arodbiedrības iejaukšanās piespiedusi Liepājas domi atlikt iecerēto sporta skolu apvienošanu.Liepājas dome bija plānojusi ceturtdienas, 10.jūnija domes sēdē apstiprināt Liepājas sporta izglītības iestāžu tīkla reorganizāciju, kas paredz izglītības iestāžu skaita samazināšanu. Reorganizācija ir nepieciešama, lai optimizētu sporta skolu tīklu Liepājā, kas būtu spējīgs darboties pie būtiski samazinātā finansējuma, norāda pašvaldība.

Liepājā ir četras sporta skolas, kuras izvietotas dažādos pilsētas rajonos un kurās lielākoties darbojas bērni. Saskaņā ar sagatavoto lēmumprojektu bija paredzēts reorganizēt Liepājas Tenisa sporta skolu, pievienojot to Liepājas Sporta spēļu skolai no 2011.gada 1.janvāra, nododot īpašumu un funkcijas. Savukārt Liepājas Vingrošanas sporta skolu bija paredzēts pievienot Liepājas Kompleksajai sporta skolai.

"Lēmums nebija sagatavots, ne ekonomiskā pamatojuma, ne skaidrojuma, kā nodrošinās tenisa kortu funkcionēšanu un kā saglabās audzēkņu nodarbības," skaidroja Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības reģionālā līdere Irēna Opšteine. Pēc viņas stāstītā, reorganizēt, faktiski likvidējot divas no četrām sporta skolām, spiedusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pēc norādījumiem no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF). Tomēr, uzzinot, ka sporta skolas nav profesionālu sportistu treniņu bāzes, bet gan bērnu nodarbību vietas, SVF savu prasību esot atsaucis. Turklāt Tenisa sporta skola Liepājā nodarbina divus cilvēkus – direktoru un ilggadējo treneri Imantu Andersonu, kurš gādā par kortu uzturēšanu, un vēl vienu darbinieci. Ekonomija, likvidējot šo skolu, būtu 3300 latu gadā, liecina sporta skolas sagatavotie dati.

"Liepājā šīs skolas ir ar pamatīgām, dziļām saknēm. Reorganizācija nozīmē likvidāciju, un ir jau pieredzēts, ka pēc tam paliek izdemolētas bāzes. Vai Liepājas bērni to ir pelnījuši?" savu nostāju pauda I.Opšteine, uzsverot, ka reorganizācija bez nopietna ekonomiska pamatojuma ir tikai "ķeksīša" dēļ. Protesta akcijā bija pulcējušies sporta skolu audzēkņi, treneri, arī daži vecāki. Bērni turēja rokās tenisa raketes un plakātus ar uzrakstiem "Taupīt uz bērnu rēķina - kauns", "Tā ir pateicība par to, ka nesam Liepājas vārdu pasaulē" u.c. No protesta akcijas dalībniekiem bija dzirdama versija, ka tenisa kortus Jūrmalas parkā, iespējams, kāds kāro privatizēt, varbūt pat parka lepno privātmāju īpašnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas