Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Sabiedrībā zināmas personības pasākumā Rosinātava iedvesmo Latvijas skolēnus

Otrdien, 6. martā pirmo gadu Spīķeru koncertzālē norisinājās Biznesa augstskolas Turība studentu izstrādāts aktīvās domāšanas pasākums vidusskolēniem – Rosinātava.

Sabiedrībā zināmas personības trīs bloku ietvaros – Iespēju Latvija, Pasaules pieredze un Laiks rīkoties dalījās ar saviem pieredzes stāstiem, rosinot vairāk kā 240 jauniešus noticēt sev un savām idejām.

Pasākumā uzstājās jauniešus iedvesmoja Raimonds Elbakjans, Marija Ručevska, Valdis Sils, Imants Pankars, Viesturs Saldavs, Jānis Sildniks, Valters Vestmanis, Artjoms Smirnovs, Ansis Kolmanis, Toms Grēviņš, Mārtiņš Kozlovskis, Patrīcija Kolāte un Jānis Bukšs, kas iedrošināja un mudināja jauniešus domāt plašāk par ierasto horizontu un ļaut vaļu savu ideju realizācijai. Kā uzsvēra viens no pasākuma lektoriem Valdis Sils: "Ir jāseko lietām, no kā ir bail un jādara tās, jo tikai no tām, mēs iegūstam to pašu labāko."

Vairāk kā 240 jaunieši no visdažādākajām Latvijas vietām – Valmieras, Cēsīm, Bauskas, Siguldas, Talsiem, Salaspils, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Ogres, Lielvārdes un citām, bija ieradušies pasākumā Rosinātava, lai pierādītu, ka Latvijā ir sastopami daudz motivētu un rīcībspējīgu jauniešu, kas ir gatavi uzdrīkstēties darīt jau šodien un apjaust, ka Latvija ir iespēju zeme. Lektors Artjoms Smirnovs iedrošināja jauniešus: "Tu nevari zaudēt – pat, ja nenoķersi to savu īsto vilni, jo būsi ieguvis pieredzi. Pieredzi, ko nevar nopirkt par naudu."

Rosinātava tika izstrādāta pateicoties pasākuma rosinātājam Biznesa augstskola Turība un atbalstītājiem – Maxima Latvija, Baltais, Bejas, Mykoob, Diena.lv, Skolēns LV, Ezītis miglā, Kas?Kur?Kad?, Artesium Natural Water. Laserdog, Baltic VR, Gaisa Takas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas