Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Tūrisma sezonu atklāj ar palu šovu Lido zivis Kuldīgā

Atšķirībā no pārējās Latvijas, tūkstoši kuldīdznieku sestdien gāja nevis uz Lielo talku, bet netālu no Ventas rumbas pulcējās daudz jautrākām un patīkamākām izdarībām, pirms kuru norises savu pilsētu bija satīrījuši un saposuši jau nedēļu iepriekš, 17.aprīlī. Tāpēc šo sestdienu kurzemnieki un viņu viesi veltīja nākamās tūrisma sezonas atklāšanai, kas tradicionāli jau sesto gadu pēc kārtas tiek ievadīta ar krāšņiem un savdabīgiem kultūras un izklaides pasākumiem. Ar nosaukumu palu šovs Lido zivis Kuldīgā tie kļuvuši populāri visā valstī.

Vimbas, lecot pāri Eiropā platākajam ūdenskritumam, uz nārsta vietām Ventas augštecē dodas jau kādu mēnesi un darīja to arī sestdien. Šos sidrabotiem zibšņiem līdzīgos daiļlēcienus saskatīt, ar video un foto kamerām iemūžināt centās simti cilvēku, bet daudz vairāk bija to, kas zivju tēmu visdažādākajās izpausmēs piedāvāja un baudīja vecpilsētā un vecā Ventas tilta tuvumā.

Senos laikos laši un vimbas, kas, lecot pāri rumbai, devušies uz nārsta vietām, pavasaros un rudeņos īpašos grozos  ķerti tieši gaisā.Tagad tas vairs nav atļauts, tāpēc makšķernieki šova dienā kopš sešiem no rīta tika aicināti zvejas laimi izmēģināt sacensībās lejpus tilta. Daudzo dalībnieku vidū dižāko lomu gandrīz desmit kilogramu smagumā šai laikā izvilka Viesturs Sīlis, bet lielāko breksi pusotra kilograma svarā no palu straumes izcēla Ainars Platgalvis. Pēc svēršanas daļu zivju veiksminieki paturēja, bet pārējās tika ziedotas stāstnieku festivāla Ziv zup ar garšvielām dalībnieku un klausītāju uzcienāšanai.

Kamēr zupa turpat Ventas stāvkrastā vārījās, netālu uz Pils parka skatuves ar zivju tēmai veltītiem un citādiem muzikāli baudāmiem gabaliņiem uzstājās mūsu un ārvalstu popgrupas, folkloristi, koncertēja skolu kori, dejoja bērni un jaunieši. Savukārt Latvijas un Lietuvas mākslinieki bija sarūpējuši ne vien Mākslas nārsta ekspresizstādes, bet piedāvāja arī dažādas Mākslas nārsta darbnīcas. Vēl publikas vērtējumam tika nodots Varžu dīķis, zivju performances, varēja iepazīties ar lidojošo zivju cehu. Ventspilnieki sadarbībā ar SIA Virkas muiža vecpilsētā bija uzstādījuši milzīgu katapultu un piedāvāja ekstrēmu atrakciju Lidojošā nāra, bet trīskāršas zivju zupas porciju turpat netālu varēja dabūt, izstāstot kādu jestru piedzīvojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas