Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Ventspilī atvērts atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām

Piesaistot Eiropas ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta grantu no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas, kā arī ar Ventspils pašvaldības atbalstu 20 000 eiro apmērā pilsētā īstenots projekts Multifunkcionāls atbalsta centrs bērniem ar īpašām vajadzībām. 
Otrdien, 16. novembrī, klātesot Latvijas bērnu fonda (LBF), pilsētas domes, izglītības iestāžu un sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem, notika jaunizveidotā centra Cimdiņš atklāšana. Projekta kopējais budžets ir 200 000 eiro, centra uzturēšanai pašvaldība turpmāk katru gadu plāno atvēlēt līdz 20 000 eiro. 

Centru vadīs Ieva Sāmīte — Cērpa, kuru ventspilnieki pazīst arī kā ilggadēju un aktīvu LBF Ventspils nodaļas vadītāju. Cimdiņā būs ne tikai dienas centrs, bet arī rotaļu istaba, Montesori kabinets, sensorā un mūzikas istaba, ar klientiem strādās mediķis un psihologs. 

Cimdiņā, kas sāks darboties no 1. janvāra, tiks izveidotas arī vairākas atbalsta grupas bērniem un viņu vecākiem, informācijas centrā vairākas reizes nedēļā dežūrēs māmiņas, kuru ģimenēs aug bērni ar īpašām vajadzībām un kuras vislabāk izprot līdzīga likteņa cilvēkus. 

Paredzēts, ka Cimdiņš dienā nodrošinās pakalpojumus 10 bērniem līdz 16 gadu vecumam un desmit citiem, kas šo vecumu jau pārsnieguši. Projekta gaitā realizēta iecere izveidot datu bāzi ar vienotu informāciju par Ventspils bērniem ar īpašām vajadzībām. Pašlaik Ventspilī un Ventspils novadā šādu bērnu skaits pārsniedz trīs simtus.  





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas