Gardums tapa no sponsoru ziedotajām sastāvdaļām — 200 kilogramiem Druvas saldējuma, 180 litriem Pūrē gatavotās plūmju sulas un 20 kilogramiem turpat ražota granātābolu sīrupa. Rekordlielo kokteili turpat uz skatuves slēpošanas kalna pakājē īpašā mikserī pagatavoja bārmeņu duets Gvido Elksnis un Stasis Jonāns ar aprēķinu, lai no tā iznāktu 1333 porcijas. Tiesa, klātesošo bērnu skaits kopā ar pieaugušajiem pavadītājiem, šķiet, stipri pārsniedza plānoto porciju daudzumu. Par to liecināja sabraukušo automašīnu skaits, jo aizpildītas bija ne vien autostāvvietas, bet arī Piedzīvojumu parkam blakus esošās ielas vairāku kilometru garumā.
Aptuveni pusotru stundu ilgajā kokteiļa tapšanas procesā kāruma gaidītājus izklaidēja svaru bumbu celšanas kluba Ventspils atlants atlēti, kas arī palīdzēja uznest uz skatuves ar saldējamu piepildīto ledusskapi.