Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Ventspils pilsētas svētki

Jau gandrīz divus gadu desmitus ventspilnieki atjaunotajā Latvijā  ar krāšņiem un daudzskaitlīgiem pasākumiem atzīmē savas pilsētas dzimšanas dienu. Daudzi no tiem kļuvuši par kopjamu tradīciju, taču aizvien nāk klāt arī kas jauns. Pilsētas iedzīvotāji jau ir pieraduši, ka tieši svētku ieskaņā tiek atklāts kāds jauns sabiedriskas nozīmes objekts, un šogad, 719.

dzimšanas dienas gaidās, tā bija jaunuzceltā Pārventas bibliotēka. Modernā ēka kalpos ne tikai par grāmatu krātuvi, bet kopš 7. augusta būs arī Ventas labā krasta iedzīvotājiem viegli aizsniedzams informācijas, kultūras un sabiedriskās dzīves centrs.

Vairākdienu svētku kuklminācija ierasti ir sestdienā, un tikpat tradicionāli Ventmalā, Ostas ielas promenādē saplūst visvairāk cilvēku. Tur pilsētniekiem un viesiem ir iespēja satikties gan pie amatnieku un suvenīru tirgotāju teltīm, gan noraudzīties Latvijas stiprāko vīru sacensībās, vērot, kā īpašā konkursā tiek veidotas paraugfrizūras, pašam piedalīties ātradīšanas sprintā, un daudz ko citu.

Nu jau vairākus gadus tikpat neiztrūkstošs Ventmalā ir starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Šogad tā tēma ir Tilti un rekordlielais dalībnieku skaits (ap 30), kuru vidū ne vien 12 Latvijas pilsētu un rajonu, bet arī Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Baltkrievijas pārstāvji, liecina ka festivāls kļūst aizvien populārāks. Par pēdējo gadu tradīciju kļuvis arī svētku gājiens pa Ventspils galveno ielu, Lielo prospektu, kurā, reklamējot sevi,  atraktīvi piedalās ne vien Ventspilī strādājošo uzņēmumu un iestāžu ļaudis, bet arī sportisti, skolu jaunatne, radu un draugu saimes, domubiedru grupas, arī kolektīvi no citām pilsētām. Šogad, piemēram, skatītāju atzinību un uzmundrinājumus izpelnījās kupla domubiedreņu  grupa Blondīnes pret krīzi. Gājienā tiek izvesta speciāli svētkiem noformēta tehnika, kas ikdienā dažādās jomās strādā pilsētā vai apkalpo tās iedzīvotājus.

Ja kāds ļoti vēlējās uz svētku norisēm palūkoties no augšas, no putna lidojuma, aviācijas entuziastu grupa sestdien piedāvāja izmantot lidaparāta Cessna — 172 pakalpojumus, ko daudzi nekavējās izmantot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas