Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: VID pārtver apjomīgu kravu ar viltotiem Nike apaviem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Rīgas brīvostā, divos konteineros atklāja vairāk nekā 24 000 viltotu sporta apavu pāru ar Nike preču zīmi. Konteineri bija ievesti no Ķīnas. Preču zīmes īpašniekam novērstais kaitējums ir aptuveni 2,93 miljoni eiro, portālu Diena.lv informēja VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Veicot muitas kontroli diviem konteineriem ar apavu kravām, VID muitas darbinieki atklāja, ka konteineros atrodas sporta apavi. Dažās kastēs bija apavi bez zīmola un nosaukuma, bet lielais vairums – sporta apavi ar Nike zīmolu, kam bija saskatāmas iespējama viltojuma pazīmes. Lai pārliecinātos, vai aizdomas par iespējamo viltojumu ir pamatotas, Nike preču zīmes pārstāvim lūdza sniegt atzinumu.

Ar pagājušajā nedēļā saņemto preču zīmes Nike īpašnieka pilnvarotā pārstāvja atzinumu preces ir atzītas par kontrafaktām jeb viltotām, jo preču zīmes uz apaviem tika norādītas bez preču zīmju īpašnieka atļaujas. Tādējādi tas ir intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpums.  

Kopumā abos konteineros bija 24 528 pāri viltotu apavu ar Nike preču zīmēm. Saskaņā ar preču zīmes Nike īpašnieka pilnvarotā pārstāvja sniegto informāciju kopējais novērstais mantiskais kaitējums uzņēmumam Nike Innovate C.V. atbilstoši oriģinālo preču vērtībai ir aptuveni 2,93 miljoni eiro.

Šogad muita ir atklājusi kopumā jau 42 tūkstošus pāru viltotu Nike apavu, jo arī šī gada martā, veicot kontroles pasākumus Rīgas brīvostas MKP, muitas amatpersonas konstatēja 17 472 viltotu apavu pārus ar Nike preču zīmēm.

Top komentāri

gp
g
hmm, kuram veikalam tad veda ?
iur
i
Tur visiem Latvijas veikaliem pietiktu! Tātad, cik LR veikalos ir oriģinālu?
rodo
r
hmm, a ko tad sportsdirectā tagad tirgos?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas