Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Zatlers apmeklē Bausku; saņem sūdzības par cūku fermas būvniecību

Dodoties reģionālajā darba vizītē, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere piektdien viesojās Bauskā. Prezidents vizītes laikā tikās ar Bauskas domes deputātiem, Bauskas novada uzņēmējiem un iedzīvotājiem, Bauskas novada izglītības nozares darbiniekiem.

Daudzi uzņēmēji prezidentam pauduši bažas par apgrūtināto kredītu saņemšanu bankās, kas liedz iespēju tālāk attīstīt uzņēmējdarbību, kā arī satraucās par nodokļu politikas jautājumiem valstī. Savukārt, pārrunājot uzņēmējdarbības aktualitātes reģionā, viņi pieskārās diviem šobrīd aktuāliem jautājumiem. Pirmkārt, uzņēmēji pauda kritiku par iecerētajām dāņu investīcijām cūku fermas izveidei, norādot, ka vides riski būs lielāki, nekā ieguvums no darba vietām. Otrkārt, z/s Zeltkalniņi īpašnieks atzīmēja, ka Latvijā un Baltijā arvien vairāk samazinās zaļo zirnīšu audzēšana - Zeltkalniņi ir palikusi vienīgā zemnieku saimniecība Baltijā, kas nodarbojas ar šīs kultūras audzēšanu.

Lai tiktos ar Bauskas iedzīvotājiem, Valsts prezidents apmeklēja pilsētas tirgu. Bauskas iedzīvotāji interesējās par jautājumiem, kas saistīti ar valsts budžetu un valsts sociālo nodrošinājumu. Tirgus apmeklējuma laikā V.Zatlers arī aprunājies ar ar vietējiem tirgotājiem par viņu produktu noietu un vietējo iedzīvotāju pirkšanas paradumiem un to, kā tie ir mainījušies pašreizējā situācijā.

Prezidents nolika ziedus pie pieminekļiem par godu kritušajiem par Latvijas brīvību un cīnītājiem pret padomju okupācijas režīmu, arestētajiem un nomocītājiem.

Tāpat V.Zatlers apmeklēja uzņēmumu Kronis un tikās ar tā pārstāvjiem, kā arī citiem pārtikas nozares uzņēmējiem Bauskas novadā. Uzņēmēji bažījušies par Zaļās karotītes projekta nākotni, un Valsts prezidents, kas ir tā patrons, atzīmēja, ka Valsts prezidenta kanceleja jau ir lūgusi zemkopības ministram plašāku informāciju par to.

Prezidents viesojās arī Bauskas 2.vidusskolā, kur viņš vadīja mācību stundu novada skolēniem, diskutējot par neatkarības atjaunošanas, 1990.gada 4.maija nozīmi, kā arī vēsturisko liecību nozīmi nacionālās pašapziņas veidošanā. Viesojoties skolā, Valsts prezidents tikās arī ar izglītības iestāžu vadītājiem. Viņi no savas puses norādīja, ka būtu jāpārvērtē ieviestais skolu filiāļu modelis, izanalizējot visus plusus un mīnusus. Sarunā Valsts prezidents pievērsās arī skolēnu izglītošanai par personīgo finanšu plānošanu un vadīšanu. Viņš norādījis, ka pēdējie pētījumi starp skolēniem parāda, ka šīs zināšanas ir neapmierinošas, tāpēc būtu jāpievērš īpaša uzmanība skolēnu izglītošanai šajā jomā. Diskusijas laikā tika atzīmēts, ka būtu jāstrādā arī pie uzņēmējdarbības spēju attīstības skolēnu vidū, integrējot šīs zināšanas dažādos mācību priekšmetos.

Prezidents apmeklēja arī Bauskas tiesu un viesojās Bauskas slimnīcā.

L.Zatlerei bija atsevišķa programma, kas daļēji sakrita ar Valsts prezidenta dienaskārtību. Papildus viņa apmeklēja Īslīces SOS Bērnu ciematu, zemnieku saimniecību Vaidelotes un Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzeju.

(papildināts viss teksts, pievienotas fotogrāfijas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas