Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Fotoradari pērn fiksējuši ceturtdaļmiljonu pārkāpumu

2017. gadā, kad Latvija ieviesta liela daļa no pārvietojamiem un stacionārajiem fotoradariem, ar šo ierīču palīdzību par atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem noformēti kopumā vairāk nekā 270 000 protokoli, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Pašlaik Latvijā tiek izmantoti 63 stacionārie fotoradari, ar kuriem fiksēti 234 341 pārkāpumi, savukārt ar 12 pārvietojamiem fotoradariem uzskaitīti 35 743 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pauda pārsteigumu par šo statistiku, jo pirms stacionāro fotoradaru atrašanās vietām ir brīdinājuma zīmes, tāpat arī pārvietojamo fotoradaru atrašanās vietu karte atrodama Valsts policijas mājaslapā.

Tāpat policijas rīcībā ir 47 netrafarētas automašīnas.  Šīs ekipāžas pērn pieķērušas 92 469 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, savukārt 1152 gadījumos atļautais braukšanas ātrums pārsniegts par vairāk nekā 50 kilometriem stundā (šādu epizožu pērn fiksēja par 452 vairāk nekā 2016. gadā). Par šādu pārkāpumu tiek atņemta autovadītāja apliecība.

Kopējā ceļu satiksmes negadījumu statistika ir pasliktinājusies - 2017. gada laikā fiksēti 20 913 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 1328 vairāk nekā 2016. gadā, tostarp no 3794 līdz 3859 audzis ceļu satiksmes negadījumu skaits ar cietušajiem.

Statistika gan apliecina, ka pērn turpinājusies arī kāda pozitīva tendence - samazinājies satiksmes negadījumos smagi cietušo ( 495, par 35 mazāk) un bojāgājušo (136, par 21 mazāk) skaits, tostarp negadījumos uz ceļa miruši 51 gājējs, no kuriem 11 - uz gājēju pārejām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas