Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Gada laikā Ostas policija Rīgas brīvostā konstatējusi 152 pārkāpumus

Nedaudz vairāk nekā gada laikā, kopš Rīgas brīvostas teritorijā darbojas Ostas policija (OP), konstatēti 152 pārkāpumi, no tiem lielākā daļa ir par nepareizi nokārtotām caurlaidēm, taču ir fiksēti arī degvielas zādzību un tīšas mantas bojāšanas gadījumi, stāsta Rīgas brīvostas pārstāve  Anita Leiškalne.

Bruņotā struktūrvienība sabiedriskās kārtības uzturēšanai Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policija izveidota nedaudz vairāk kā pirms gada - 2011. gada 1. maijā.

Šajā laikā OP konstatējusi 152 pārkāpumus, no kuriem lielākā daļa jeb 43% veido neatbilstoši noformētas caurlaides. 16% gadījumu OP aizturējusi personas apreibinošu vielu ietekmē, kā arī konstatēts "uzbrukums šķērslim" jeb tīša mantas bojāšana (12% gadījumu) un "degvielas nelikumīga pārvietošana" jeb tās zādzības mēģinājumi (12% gadījumu).

"Kopš OP izveides brīvostā ir uzlabojusies kravu pārvietošanas kontrole, sabiedriskā kārtība, tika paaugstināta ostas aizsardzība un kuģošanas drošība, ko regulē vairāki starptautiskie normatīvie akti," norāda A. Leiškalne.

Lai gan konkrētas izmaksas netiek nosauktas, RBO pārstāve skaidro, ka OP izveides izmaksas bija būtiskas, jo tika iegādāts nepieciešamais ekipējums, automašīnas, peldlīdzekļi, darba apģērbs, kā arī uzlaboti darba apstākļi caurlaižu kontroles punktos.

OP savas kompetences ietvaros kontrolē ostas noteikumu ievērošanu, nodrošina personu, transporta līdzekļu un kravu kustības kontroli ostas teritorijā gan uz sauszemes gan ūdenī, nodrošina ostas teritorijas sauszemes robežas kontroli, nodrošina personu un sabiedrības drošību, atklāj un novērš administratīvos un citus likumpārkāpumus, kā arī kompetences ietvaros meklē vainīgās personas un atbilstoši savai kompetencei piemēro administratīvos sodus. Tāpat Ostas policija izsniedz personu un transportlīdzekļu caurlaides un veic cita veida kārtības sargāšanas pasākumus.

Kops OP izveides sadarbībā ar LR Valsts robežsardzi un ASV valdību sākta caurlaižu kontroles punkta pārbūve, uzstādot sistēmas dzelzceļu sastāvu un autokravu radioaktivitātes pārbaudei, kā arī izveidots jauns kontrolpunkts Kundziņsalā. Tāpat sadarbībā ar termināliem WT termināls, Vega Stividors, BLB, RUT un AS Lacon izstrādāta elektroniska personu piekļuves kontroles shēma un ieviesti karšu nolasītāji. Viena datorizēta piekļuves sistēma izstrādātāta un uzstādīta arī SIA Naftimpeks, SIA Mann-Tess terminālos un Rīgas Brīvostas pārvaldes Ugunsdzēsības sūkņu stacijā.

Gada laikā 67 reizes veiktas Rīgas brīvostas terminālu teritorijas, kravu, konteineru pārbaudes, kā arī radiācijas monitorings. No tām 9 reizes veikts pilnīgs teritorijas un konteineru monitorings. 51 reizi veikta terminālu pārbaude, lai konstatētu, kā tiek ievēroti noteikumi par bīstamo un piesārņojošo kravu apriti un kontroli ostās.

OP šim gadam izsniegusi 18 600 caurlaides, bet pērn izrakstītas 22 885 vienreizējās caurlaides Delta-5 un Delta-1 apmeklējumam, kā arī Rīgas Brīvostas teritorijā strādājošajiem uzņēmumiem izsniegtas 91 700 vienreizējās caurlaides.

Ikdienā OP nodrošināta nepārtrauktu sadarbību ar Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošām iestādēm, Valsts ieņēmumu dienestu, Latvijas Jūras administrāciju, Pārtikas un Veterināro dienestu, Valsts vides dienestu un citām adbildīgajām iestādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas