Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Gārbere noliedz, ka ASV mēģinātu ietekmēt valdības veidošanas procesus Latvijā

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere intervijā laikrakstam Diena noliedza, ka ASV mēģinātu ietekmēt valdības veidošanas procesus Latvijā, un apliecināja gatavību strādāt ar jebkuru Latvijas valdību.

Uz jautājumu par ASV vēstniecības spiedienu pēc iepriekšējām vēlēšanām par apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK nenonākšanu valdībā, ko daļēji apliecinot arī Latvijas interneta vietnēs publicētie WikiLeaks materiāli par ASV diplomātu saraksti 2005. gadā, Dž.Gārbere uzsvēra, ka „visas baumas ir nepatiesas”.

„Nav jautājumu, ka mūs ļoti interesē, kas notiek Latvijā, jo jūs esat mūsu draugi un stratēģiskie partneri, un, protams, mēs tiekamies un runājam ar cilvēkiem. Mēs runājam ar dažādām politiskajām partijām. Runājam par to viedokļiem, sevišķi ārlietu politikas jautājumos. Cilvēki kādreiz izdara nepareizus secinājumus - ja šādas sarunas notiek, notiek arī kas cits,” skaidroja Dž.Gārbere.

„Mēs sekojam vēlēšanām ļoti cieši, mēs runājam ar cilvēkiem no visām partijām par jautājumiem, kas aktuāli vēlēšanās un kas varētu skart ASV intereses. Tas arī viss,” teica Dž.Gārbere.

ASV vēstniece Latvijā norādīja, ka vēstniecība ir gatava strādāt ar jebkuru valdību, ko Latvijas iedzīvotāji būs izvēlējušies. „Vēlēšanas ir 17. septembrī, un es ticu, ka Latvija turpinās būt labs stratēģisks partneris Amerikas Savienotajām Valstīm,” teica Dž.Gārbere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas