Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Gatavojas vēstniecības Indijā atvēršanai

Jau decembrī Ārlietu ministrijā (ĀM) notiks sagatavošanās darbi, lai 2014. gadā darbu Indijā varētu sākt Latvijas vēstniecība, portālu Diena.lv informēja ĀM preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Gada pēdējā mēnesī uz Indiju dosies diplomāts no Latvijas, kurš veiks priekšdarbus vēstniecības atvēršanai, piemēram, meklēs tai piemērotas telpas. Diplomāts Indijā strādās kā pagaidu pilnvarotais lietvedis. Savukārt Latvijas vēstnieks Indijā savā darba vietā ieradīsies 2014. gada laikā.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) portālam Diena.lv sacīja, ka jauno vēstnieku Indijā plānots nozīmēt gada sākumā. Savukārt telpas Latvijas vēstniecībai Indijā iecerēts īrēt.

Nākamā gada budžeta projektā, ko patlaban skata Saeima, Latvijas vēstniecības Indijā atvēršanai un darbības nodrošināšanai atvēlēts vairāk nekā miljons eiro. ĀM, kamēr budžets nav apstiprināts Saeimā, sīkākus komentārus par nepieciešamos finansējumu nesniedz.

ĀM norāda, ka Latvijas vēstniecības Indijā atvēršana ir svarīga no Indijas globālās lomas pieauguma un divpusējo attiecību attīstības aspektiem. Latvija patlaban ir vienīgā Eiropas Savienības dalībvalsts, kurai nav diplomātiskās pārstāvniecības Indijā. Kopējais preču tirdzniecības apgrozījums ar Indiju 2012. gadā bija 76,4 miljoni eiro, kas ir par 21,5 miljoniem eiro jeb 22% mazāk nekā 2011. gadā.

Atverot Latvijas vēstniecību Indijā, tā varētu sadarboties arī ar Dienvidāzijas reģiona valstīm, piemēram, Šrilanku, Bangladešu, no kurām Latvija arī ir ieinteresēta piesaistīt studentus.

Indija šobrīd Latvijā ir nozīmējusi nerezidējošo vēstnieku ar rezidences vietu Stokholmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas