Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Getliņos notiks pirmās tomātu ražas svētki

Baltijas lielākais atkritumu poligons Getliņi trešdien plkst.13.00 rīkos Getliņi Eko siltumnīcu atklāšanas un pirmās tomātu ražas novākšanas svētkus, portālu Diena.lv informēja poligona pārstāve Linda Vītola-Barānova.

"Getliņi ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. Energobloka saražotais siltums tiek izmantots Getliņi Eko siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. 5,5 metru augstajās siltumnīcās, kuru kopējā platība ir 3625m², tiek audzēti tomāti," skaidroja L.Vītola-Barānova.

Pasākuma laikā pirmo tomātu ražu novāks Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Getliņi Eko valdes priekšsēdētāju Imantu Stirānu un Stopiņu domes pārstāvjiem.

Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt par šī projekta iemesliem un plānotajiem rezultātiem, doties ekskursijā pa tehnoloģiski modernajām siltumnīcām, kā arī nobaudīt pirmās ražas augļus.

SIA Getliņi Eko ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona Getliņi apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īstenot lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas