Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Glābēji saņēmuši ap 1000 palīdzības lūgumu saistībā ar vētras postījumiem

Līdz pirmdienas plkst.14 saņemti apmēram 1000 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadīto trīs stundu laikā pieteikumu skaits pieaudzis par gandrīz 150. Lai gan jaunu zvanu skaits nedaudz ir mazinājies, tas joprojām ir ļoti liels un vairākkārtīgi pārsniedz ikdienā saņemtos.

Šobrīd visvairāk pieteikumu jeb ap 420 ir no Rīgas iedzīvotājiem, savukārt par vēja postījumiem Jūrmalā un Rīgas reģionā ziņots ap 350 reižu. Zemgalē pieteikti 180 postījumi.

Ugunsdzēsēji nepārtraukti turpina doties no viena izsaukuma uz otru, atbrīvojot ceļu braucamās daļas, ietves, ēkas un automašīnas no nogāztiem kokiem. Ļoti bieži ceļā uz notikuma vietu, ugunsdzēsēji glābēji ir spiesti apstāties, lai brauktuvi atbrīvotu no koka, par kuru iepriekš vēl nav ziņots.

Glābšanas darbu laikā cietis ugunsdzēsējs.

Savukārt, Mātera ielā Jelgavā uz applūduša ceļa automašīnā atradās cilvēks, kuram bija palicis slikti un bija nepieciešama mediķu palīdzība. Glābēji cilvēku cauri ūdenim aiznesa līdz autocisternai, kur tika sagaidīts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

VUGD aicina iedzīvotājus apzināties, ka bīstamība saglabājas. Spēcīgais vējš un nokrišņi norims tikai dienas gaitā, tāpēc glābēji aicina ikvienu, kuram ir iespēja, šodien palikt mājās - strādāt attālināti, neapmeklēt veikalus un citas iestādes, ja tas ir iespējams.

Dienests prioritāri reaģē uz tiem izsaukumiem, kuros iespējams apdraudējums cilvēka dzīvībai un veselībai, tāpēc aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un apzināties, ka vēja postījumu likvidēšanas darbi notiks ilgākā laika periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas