Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Glābējiem jau ap 600 palīdzības lūgumu saistībā ar vētras postījumiem

Līdz pirmdienas rīta plkst.8 saņemti apmēram 600 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pēdējo divu stundu laikā izsaukumu skaits pieaudzis par 200 izsaukumiem, no tiem visvairāk Rīgā. Kopumā visvairāk jeb apmēram 230 pieteikumu saņemts no Jūrmalas un citviet Pierīgā.

Rīgas pilsētā iedzīvotāji sāka ziņot par postījumiem nakts vidū un šobrīd saņemti apmēram 200 izsaukumi.

Zemgalē saņemti apmēram 130 pieteikumi - visvairāk tieši no Tukuma novada, Jelgavas novada, Jelgavas pilsētas un Dobeles novada.

Citos reģionos pieteikumu skaits ir neliels - Kurzemē 15, Vidzemē deviņi un Latgalē divi pieteikumi.

Lielākoties ziņots par kokiem, kas nokrituši uz ceļa braucamās daļas. 

Salīdzinot ar citām vētrām, šoreiz nav pieteikumu par atrautām ēku konstrukcijām, reklāmas plakātiem, bet ir izsaukumi uz kokiem, kas nokrituši uz automašīnām un ēkām. 

Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos nopietna evakuācija līdz šim nav bijusi nepieciešama, bet ir bijuši zvani, kuros cilvēki informē, ka ēkā ir ienācis ūdens. Ganu ielā Rīgā no ēkas pagrabstāva evakuēti trīs cilvēki, savukārt sabiedriskā ēkā Kronvalda bulvārī Rīgā no pagrabstāva atsūknēts ūdens.

VUGD aicina iedzīvotājus apzināties, ka bīstamība saglabājas. Spēcīgais vējš un nokrišņi norims tikai dienas gaitā, tāpēc glābēji aicina ikvienu, kuram ir iespēja, šodien palikt mājās - strādāt attālināti, neapmeklēt veikalus un citas iestādes, ja tas ir iespējams. 

Dienests prioritāri reaģē uz tiem izsaukumiem, kuros iespējams apdraudējums cilvēka dzīvībai un veselībai, tāpēc aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un apzināties, ka vēja postījumu likvidēšanas darbi notiks ilgākā laika periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas