Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Glābējiem spēcīgā vēja seku likvidēšanā darba pilnas rokas

Spēcīgais vējš aizvadītajās brīvdienās radījis postījumus, kuru likvidēšanā iesaistījies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Glābējiem nācies ne tikai no kokiem atbrīvot ceļu braucamās daļas, bet arī cietušus spēkratus, portāls Diena.lv uzzināja VUGD.

Naktī uz pirmdienu un pirmdienas rītā ugunsdzēsēji jau 80 reizes devušies likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. 55 gadījumos glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai no nogāztiem kokiem atbrīvotu ceļa braucamo daļu. Vairākas reizes ugunsdzēsēji noņēmuši vēja atrautus reklāmas plakātus, atbrīvojuši no kokiem automašīnas un noņēmuši atrautas ēku jumtu konstrukcijas. 

Visvairāk jeb 58 izsaukumi saņemti no Rīgas un Rīgas reģiona. Siguldā, Raiņa ielā, koks bija uzkritis uz dzīvojamās mājas jumta, bet mājas saimnieki no ugunsdzēsēju palīdzības atteicās. Vairākos gadījumos ugunsdzēsēji no nokritušiem kokiem atbrīvoja automašīnas. Rīgā, Šarlotes ielā, un Jūrmalā, Lauku ielā, koks bija nogāzies uz trīs automašīnām, bet Rīgā, Višķu ielā, koks bija uzkritis uz vienas automašīnas. Rīgā, Valdeķu ielā, M.Rinkas ielā, Artilērijas un Dzelzavas ielā, spēcīgais vējš bija atrāvis ēku jumta konstrukcijas daļas. Četros gadījumos ugunsdzēsēji demontēja vēja atrautus reklāmas stendus. Liepājā, Lielajā ielā, spēcīgais vējš bija norāvis svētku rotājumus.

Savukārt pirmdien, plkst.06.15, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Kr.Barona un Stabu ielas stūrī, spēcīgais vējš ir nogāzis celtniecības stalažasApskatot notikuma vietu, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka celtniecības stalažas ir uzgāzušās uz ceļa braucamās daļas, bojājušas divas automašīnas, pārrāvušas vadus un bojājušas blakus esošo ēku.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 137 izsaukumus, kopumā dzēsti 43 ugunsgrēki un veikti 80 glābšanas darbi. Ugunsgrēkos gājuši bojā arī divi cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas