Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Gripas epidēmijas dēļ Vidzemes slimnīcā nenotiks Ēnu diena

Lai ierobežotu gripas vīrusu izplatīšanos, karantīnas dēļ SIA Vidzemes slimnīca 10.februārī nepiedalīsies Ēnu dienā, aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā.

Līdz šim brīdim Vidzemes slimnīcā gripa laboratoriski apstiprināta diviem pacientiem, kas stacionēti slimnīcā ar gripas izraisītām komplikācijām.

Jau ziņots, ka kopš 25.janvāra Vidzemes slimnīcā ir noteikta karantīna, kas nozīmē, ka apmeklētājiem aizliegts apmeklēt pacientus palātās. Karantīnas laikā pastiprināti notiek telpu un aprīkojuma dezinfekcija, telpu vēdināšana utt.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā gripas izplatība Latvijā palielinājusies - slimnīcās nogādāti 163 gripas slimnieki un septiņi cilvēki ar gripas izraisītu pneimoniju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Nedēļas laikā monitoringā iesaistītajās ambulatorajās ārstniecības iestādēs reģistrēti 152 saslimušie ar gripu, pārējie turpinājuši atveseļošanos mājās. SPKC dati gan liecina, ka tas ir mazāk nekā iepriekšējā 2014.-2015.gada sezonā šajā laika periodā.

Saslimšana ar gripu konstatēta Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī. Visaugstākā slimības intensitāte bijusi Rīgā, Jūrmalā un Jelgavā, kur tā pārsniegusi 200 saslimušos uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēdējo četru nedēļu laikā saņemti paziņojumi par 13 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām, tajā skaitā par pieciem ziņots aizvadītajā nedēļā. Visi pacienti bijuši ar hroniskām saslimšanām - hroniska sirds saslimšana, cukura diabēts, hroniska obstruktīva plaušu slimība jeb HOPS, bronhiāla astma, onkoloģiska saslimšana, urīnceļu infekcija vai aptaukošanās. Neviens no pacientiem, par kuriem noskaidrots vakcinācijas statuss (astoņi pacienti), nebija vakcinēts pret gripu.

Kopš sezonas sākuma stacionārās iestādēs ievietoti kopumā 320 ar gripu saslimušie pacienti un 42 pacienti ar gripas izraisīto pneimoniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas