Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Grūtībās nonākušie Krājbankas klienti varēs saņemt Valsts kases aizdevumus

Valdība otrdien uzdevusi Finanšu ministrijai (FM) apzināt valsts iestādes, kā arī pašvaldības un valsts uzņēmumus, kuriem nav pieejami līdzekļi no kontiem Latvijas Krājbankā. Plānots, ka Valsts kase grūtībās nonākušajiem Latvijas Krājbankas klientiem varēs izsniegt īstermiņa aizdevumus, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

"Ņemot vērā, ka Latvijas Krājbankā ir līdzekļi gan no pašvaldībām, gan valsts iestādēm un uzņēmumiem, mēs sagatavojām tālākās rīcības scenārijus. Te ir runa par īstermiņa risinājumiem, līdz būs skaidra tālākā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbība attiecībā uz banku," teica premjers.

Viņš pastāstīja, ka ar pašvaldībām komunikācija notiek pastāvīgi un jau trešdien, atverot jaunus kontus citās bankās, pašvaldības varēs saņemt kārtējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksājuma daļu. Tāpat pašvaldībām būs iespējams saņemt kredītus Valsts kasē.

Savukārt valsts uzņēmumiem, kuriem ir konti Latvijas Krājbankā, arī būs iespējams saņemt īstermiņa aizdevumus no Valsts kases.

Jau ziņots, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas