Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Haotiskā angļu valodas eksāmena dēļ Valsts pārbaudījumu departamenta direktori Kamarūti pazemina amatā

Disciplinārlietas izmeklēšanas rezultātā Valsts izglītības satura centrā (VISC) nolemts no šā gada 1.jūliju Valsts pārbaudījumu departamenta direktori Ingrīdu Kamarūti pārcelt zemākā amatā - par Valsts pārbaudījumu sagatavošanas nodaļas vadītāju, informē VISC pārstāve Kristīne Ilgaža.

VISC ir pabeidzis disciplinārlietu pret I.Kamarūti par 9.klases eksāmena angļu valodā nepareizas vērtēšanas skalas ievietošanu elektroniskajā saziņas vietnē ar izglītības iestādēm, informē K. Ilgaža.

Disciplinārlietas gaitā ir konstatēts, ka laikā, kad tika ievietota kļūdainā vērtēšanas skala, minētā amatpersona atradās LR Saeimā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, lai informētu tās pārstāvjus par valsts pārbaudes darbu sesijas norisi, tāpēc nevarēja novērst minēto kļūdu.

Disciplinārlietas ietvaros ir noskaidrota vainīgā persona, kura pieļāva kļūdainās vērtēšanas skalas ievietošanu; vainīgā persona ir saukta pie disciplināratbildības. Ņemot vērā, ka darbinieks VISC strādā ļoti neilgu laiku, par pieļauto kļūdu ir izteikts rājiens.

VISC neatkarīgi no disciplinārlietu lēmumiem ir nolēmis veikt Valsts pārbaudījumu departamenta reorganizāciju un papildināt iekšējās kārtības, kas nosaka valsts pārbaudes darbu sagatavošanas, piegādes, vērtēšanas un citus procesus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas