Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Hokejistiem piederošā slieku komposta ražotne sāks eksportu uz Somiju, Krieviju un Vāciju

Četriem Latvijas hokejistiem piederošais Mālpils uzņēmums SIA Eka Era drīzumā plāno sākt slieku komposta eksportu uz Somiju, Krieviju un Vāciju, aģentūru LETA informēja uzņēmuma līdzīpašnieks Larsens Pulturs.

"Esam aizsūtījuši pirmās bioloģiskā vermikomposta testa kravas uz šīm valstīm. Atsauksmes ir labas, un drīzumā plānojam sākt eksportu, jo pieprasījums pēc bioloģiskā mēslojuma šajās valstīs jūtami pieaug," sacīja Pulturs.

Viņš arī norādīja, ka interese par attiecīgo kompostu pieaug arī vietējā tirgū, līdz ar to jau šogad plānots palielināt ražošanas jaudas no pašreizējām 1000 tonnām līdz 2000 tonnām gadā, kas būs iespējams pēc veiktās iekārtu modernizācijas.

Eka Era slieku komposts ar preču zīmi GrowoOrganic trešo gadu tiek ražots Mālpilī, kur bijušās cūku fermas telpās izveidots slieku audzēšanas centrs.

Kā ziņots, projektā ar kopumā apmēram 427 000 eiro investīcijām toreiz iesaistījās arī Latvijas izlases hokejisti Jānis Sprukts, Oļegs Sorokins, Edgars Masaļskis un Mārtiņš Cipulis. Investīcijas plānots atpelnīt četru līdz piecu gadu laikā.

Vermikomposts ir slieku pārstrādāts organiskā mēslojuma koncentrāts, kurš satur augiem nepieciešamās barības vielas, fermentus, augsnes uzlabotājus, augu augšanas hormonus. Mēslojuma lietošana uzlabo augsnes agroķīmiskās īpašības un uzlabo ražību. Sliekas, pārstrādājot organisko substrātu, ne tikai to sasmalcina un padara augiem vieglāk uzņemamu, bet arī bagātina to ar mikrofloru.

Saskaņā ar Firmas.lv datiem Eka Era apgrozījums 2014.gadā bijis 30 987 eiro salīdzinājumā ar 4234 eiro pirms gada, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājušies no 74 790 eiro 2013.gadā līdz 21 456 eiro pērn.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas