Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Iedzīvotāji pērn aktīvi sūdzējušies SPRK par LMT pieslēgumu Brīvība

Vairāk kā puse no pērn Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) saņemtajām sūdzībām ir par LMT pieslēguma plānu Brīvība, jo klientiem bijis apgrūtināti sazināties ar Triatel pakalpojumu Zerozvans vai Zerozvans+ lietotājiem, portālu Diena.lv informēja SPRK.

SPRK dati liecina, ka par LMT pērn saņemta 21 sūdzība (27,3%), par Tele2 – 16 (20,8%), par Lattelecom – 13 (16,9%), par Bite Latvija – 11 (14,3%), par Baltcom TV – 5 (6,5%), par IZZI – 3 (3,9%), bet vēl par citiem komersantiem – 11 (10,4%) sūdzības.

SPRK tomēr norādīja, ka sūdzību skaits kopumā pērn ir samazinājies. No visa lietotāju sūdzību skaita nepamatotas izrādījušās gandrīz puse jeb 49,35%, un lielai daļai no tām joprojām iemesls ir komersantu nepietiekami skaidri un detalizēti sniegtā informācija par pakalpojumu nosacījumiem, norēķinu kārtību, kvalitātes parametriem un izmantošanas iespējām, kā arī par līguma izbeigšanas iespējām.

Tendence sūdzību skaitam sarukt turpinās jau ceturto gadu kopš 2009.gada, kad bija fiksēts lielākais sūdzību skaits. 2009.gadā regulators bija saņēmis 166 sūdzības, 2010.gadā – 133, 2011.gadā – 96, bet 2012.gadā – 77, un salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pērnā gada rādītājs ir samazinājies par 25%. SPRK padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Aniņš atzina, ka sūdzību skaits mazinājies, jo Latvijā regulārie pakalpojumi elektronisko sakaru nozarē ir krietni augstākā līmenī kā vidēji Eiropā.

Regulators uzsver, ka gadījumos, ja rodas pretenzijas par pakalpojuma kvalitāti, vispirms, lai panāktu risinājumu, ir jāvēršas pie pakalpojuma sniedzēja. Bet, ja risinājumu neizdodas panākt, kā nākamā instance sūdzības izskatīšanai ir SPRK.

Tāpat regulators vēlreiz aicina - pirms slēgt līgumu par kādu pakalpojumu rūpīgi iepazīties ar piedāvātajiem līguma noteikumiem un izvēlēties tādu pakalpojuma sniedzēju, kurš garantē nepieciešamo pakalpojuma kvalitāti.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas