Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Iekšlietu ministrija budžeta prioritātēm nākamgad pieprasījusi ap 300 miljonus eiro

Iekšlietu ministrija (IeM) savām budžeta prioritātēm nākamā gada budžetā ir pieprasījusi ap 300 miljonus eiro, intervijā TV3 stāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Ministrs atgādināja, ka galvenā IeM budžeta prioritāte ir atalgojums personālam, jo joprojām vakanču skaits iekšlietu struktūrā esot satraucoši liels.

"Ir četras, piecas lietas, kas jārisina neatliekami," sacīja Kozlovskis, īpaši izceļot personāla mainību Valsts policijā un Valsts drošības dienesta darba apjoma palielināšanos.

"[Budžeta sarunu rezultātā] naudas apjoms var nebūt tāds [kā prasīts], bet mums ir jāparāda, ka iekšlietas ir prioritāte," izteicās politiķis.

Viņš atzīmēja, ka septembra sākumā vajadzētu būt lielākai skaidrībai, uz kādu budžeta pieaugumu valdība nākamgad var iet.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka valdībai un Saeimai būtu jāpieturas pie izvirzītās budžeta prioritātes - drošības. Vienlaikus viņš uzskata, ka atalgojumu Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem vajadzētu palielināt, un esot vēl vairākas lietas, kas jārisina.

Tā varētu būt uzturnaudas ieviešana iekšlietu sistēmā un dzīvokļa kompensācijas ieviešanas, kā piedāvā iekšlietu ministrs. Par to jāizšķiras valdībai un Saeimai, tomēr progresam ir jābūt, viņš teica.

Kā ziņots, ministrijas un citas centrālās iestādes, kā arī neatkarīgās institūcijas ir iesniegušas prioritāro pasākumu pieprasījumus 2025.gadam par 1,292 miljardiem eiro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas