Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Iekšlietu ministrs rosina Jūrmalā uzstādīt videonovērošanas kameras

Jūrmalā, kur pastāvīgo iedzīvotāju skaits ir 56 000, bet vienas dienas tūristu skaits sasniedz 4 miljonus, nepieciešams uzstādīt videonovērošanas sistēmas, kas pasaulē un arī citur Latvijā ir sevi attaisnojušas gan kā preventīvs, gan efektīvs noziegumu atklāšanas līdzeklis, piektdien tiekoties ar Jūrmalas mēru norādījis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Ministrs un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis darba vizītē Jūrmalā apmeklēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkni, lai tiktos ar iecirkņa vadību, darbiniekiem un Jūrmalas pašvaldības policijas vadību, kā arī Jūrmalas domes priekšsēdētāju, informē ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija iekšlietu nozarē, aktualitātes Jūrmalā, darba organizācija, noziedzības tendences, kā arī valsts un pašvaldības policijas sadarbība. Tika aktualizēti arī problēmjautājumi, kas kavē policijas darba efektivitāti. Runājot par noziedzības apkarošanu, tika pārrunāts arī nelegālo narkotiku aprites jautājums.
Tikšanās piedalījās arī Jūrmalā darbu uzsākušās amatpersonas - Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Melnis un Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Viņu teiktais ministru pārliecināja par amatpersonu apņēmību strādāt un izmantot savas zināšanas, lai mazinātu narkotiku izplatību un to aprites vietu pieejamību. „Ja iepriekš sadarbībā starp Valsts policiju un pašvaldības policiju bija nepieciešami uzlabojumi, tad mēneša laikā - jaunās Kriminālpolicijas priekšnieka un Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieka vadībā - šis process ir guvis pozitīvu virzību. Kopīgie reidi un dežūras Jūrmalā ir uzlabojuši darba rezultātu, jo tagad valsts un pašvaldības policija strādā kopīgu mērķu sasniegšanai,” atzina R. Kozlovskis.

Pēc tikšanās Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa un pašvaldības policijas vadību, R. Kozlovskis un I. Ķuzis tikās ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni, lai pārrunātu iekšlietu sistēmas dienestu sadarbību ar pašvaldību. Jūrmalas domes priekšsēdētājs pozitīvi vērtēja valsts un pašvaldības policijas sadarbību, rīkojot kopīgas dežūras, kas daudz efektīvāk palīdz cīnīties ar noziedzību. Sarunā Jūrmalas mērs aktualizēja jautājumu par pašvaldības atbalstu Valsts policijai, kas diemžēl esošās likumdošanas ietvaros pašlaik nav iespējams. Ministrs sarunā norādīja, ka šī jautājuma risināšanā nepieciešamas izmaiņas likumdošanā, lai atbalsta procesu padarītu maksimāli caurskatāmu un noņemtu bažas par iespējamiem korupcijas riskiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas