Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ielu atjaunošana Rīgā – 
vienās un tajās pašās rokās

Konkursā par Rīgas ielu segumu periodisku atjaunošanu 2014. gadā uzvarējušas trīs kompānijas – SIA Roadeks, a/s Ceļu pārvalde un SIA CBF Binders, kopējā līguma summa ir 5,2 miljoni eiro - tik finansiāli ietilpīgs iepirkums šai jomā nav bijis kopš 2008.gada, bet konkursa uzvarētāji jau gadiem ilgi ir vieni un tie paši, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Piemēram, Binders un Ceļu pārvalde katra kopš 2008.gada uzvarējusi četros konkursos, Roadeks plūca laurus 2012.gadā. Kā regulāri šī konkursa uzvarētāji iepriekšējos gados parādās arī a/s A.C.B. Izņēmums bija vērojams pērn, kad ielu seguma atjaunošanas darbi tika SIA Lemminkainen Latvija, SIA Tilts un SIA CBF Ļ-KO, kopējā līgumcena bija 2,7 miljoni eiro. Uzvarējušo piedāvājumi bijuši ar viszemāko cenu. Darbi līdz rudenim turpināsies 16 objektos galvenokārt Pārdaugavā. Jāatgādina, ka departamentā izstrādāta četru gadu programma, kas sadalīta pa rajoniem – Pārdaugava, centrs, Vidzeme, Austrumi, Ziemeļi. Četru gadu laikā paredzēts rekonstruēt 48 ielas, ik gadu tam atvēlot ap 7 miljonus eiro. 
Par vērienīgām summām šogad tiek arī remontēti iekšpagalmi – noslēgušies divi konkursi 4,2 miljonu un 0,9 miljonu eiro vērtībā –, kas ir viens no pilsētas galvas un Saskaņas premjera amata kandidāta Nila Ušakova priekšvēlēšanu jājamzirdziņiem.

Kā apliecinājums iekškvartālu programmas nopietnībai ir Rīgas domes šā gada budžeta grozījumos papildu tai pieliktie 566 tūkstoši eiro. Līdz ar to šogad šim mērķim paredzēti 6,26 miljoni eiro.


Konkurss par ielu atjaunošanu uzskatāms par otru lielāko Rīgas šā gada ceļu būves iepirkumu aiz 8,7 milj. eiro vērtā Salu tilta rekonstrukcijas konkursa, kurā uzvarēja pilnsabiedrība LNK Industries Group. Šogad gaidāms vēl vērienīgāks Rīgas domes Satiksmes departamenta konkurss – par transporta būvju ikdienas uzturēšanu turpmākajiem pieciem gadiem. Iepriekšējā konkursa kopējā summa sasniedza teju 116 milj. eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas