Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Iepriekšējā balsošana: Dažos iecirkņos veidojas rindas

Uz iepriekšējo balsošanu pašvaldību vēlēšanas 7.vēlēšanu iecirknī, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, šodien neilgi pirms plkst.19 izveidojusies aptuveni 40 cilvēku rinda, novēroja aģentūra LETA.

Balsot gribētāji veido rindu, kas stiepjas lejā pa trepēm skolā. Cilvēki turpina aktīvi nākt, un rinda veidojas arvien lielāka.

Natālijas Draudziņas vidusskolā esošajā 6.vēlēšanu iecirknī atsevišķos gadījumos iecirkņa komisijas locekļiem bijis jāpalīdz vecākā gadagājuma cilvēkiem, kuriem redzes problēmu dēļ bijušas problēmas atrast izvēlēto kandidātu sarakstu, aģentūrai LETA pastāstīja iecirkņa komisijas priekšsēdētājs Jānis Liniņš.

Liniņš sacīja, ka plkst.17, kad iecirknis tikko atvērts, veidojās rindas, tomēr cilvēki bija saprotoši un mierīgi pagaidīja rindā. Nekādi incidenti iecirknī nav notikuši. Līdz šim savu balsi šajā vēlēšanu iecirknī atdevuši ap 50 cilvēki.

Kāŗla Videnieka Rīgas 77.vidusskolā esošā 40.vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja Līga Brīnuma aģentūrai LETA pastāstīja, ka konkrēts iecirknī nobalsojušo skaits būs zināms tikai pēc plkst.20, tomēr pirmajā pusotrā stundā nobalsojuši aptuveni 100 cilvēki. Arī šajā iecirknī neesot konstatēti pārpratumi un līdz šim viss noticis bez starpgadījumiem.

Savukārt 77.vēlēšanu iecirknī Banku augstskolā līdz šim nobalsojuši nedaudz vairāk kā 100 cilvēki. Sākotnēji bijis lielāks vēlētāju pieplūdums, aģentūrai LETA pastāstīja iecirknī.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās iespējams atdot balsot arī iepriekš. Šodien to var izdarīt no plkst.17 līdz 20. Ceturtdien, 1.jūnijā, nobalsot varēs no plkst.9 līdz plkst.12, bet piektdien, 2.jūnijā, no plkst.10 līdz plkst.16.

Vēlēšanu dienā sestdien iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz plkst.22.

Pašvaldību vēlēšanās jābalso vēlēšanu iecirknī, kura sarakstā vēlētājs iekļauts. Balsošanas dokuments ir pilsoņa pase vai personas apliecība. Noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni, ja tas nav zināms, var internetā, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iecirkņa noskaidrošanas e-pakalpojumā vai pa tālruni 67049999 darba dienās no plkst.8 līdz plkst.20.

Balsotājs vēlēšanu zīmi var atstāt negrozītu vai tam paredzētajā rombiņā ar "+" atzīmēt kandidātus, kuru ievēlēšanu vēlētājs īpaši atbalsta, vai arī izsvītrot to kandidātu vārdus un uzvārdus, kuru ievēlēšanu vēlētājs neatbalsta.

Ja vēlētājs veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, ir iespējams pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā. Lai izmantotu šo iespēju, vēlētājam vēlēšanu dienā jāatrodas sava vēlēšanu iecirkņa teritorijā. Balsošana dzīvesvietā jāpiesaka līdz 3.jūnijam, ieteicams, līdz plkst.12. Iesniegums jānogādā iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts. Pieteikt balsošanu atrašanās vietā vēlētāja iecirknī drīkst jebkura vēlētāja uzticības persona - radinieks, draugs, kaimiņš, sociālais darbinieks, paziņa.

Pašvaldību vēlēšanās jāievēl 1614 deputāti. Pašvaldību vēlēšanām ir reģistrēti 599 deputātu kandidātu saraksti un 8945 deputātu kandidāti.

Top komentāri

Gigi
G
citēts: Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, šodien neilgi pirms plkst.19 izveidojusies aptuveni 40 cilvēku rinda, iekšā tikai rinda līdz kāpnēm, tikai tāpēc, ka, strādā viens cilvēks, vēl viena gaida kad viņai pasauks un divas sievietes stāv tāpatvien, skaisti izskatās.
Novērotāja
N
Man gan liekas, ka vēlēšanu iecirkņa darbinieki nedrīkst palīdžet vēlētājiem, ir vajadzīga vēlētāju uzticības persona
CITY
C
Balsot nav jēgas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas