Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ieslodzītie sūdzas par potenciālu risku Olaines cietuma slimnīcā saslimt ar tuberkulozi

Reaģējot uz Olaines cietumā ieslodzīto sūdzībām par potenciālu risku saslimt ar tuberkulozi, Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas pārstāves veica iepriekš nepieteiktu vizīti Olaines cietumā esošajā slimnīcā un secināja, ka būtiski uzlabojumi cietumā nav veikti, aģentūra LETA noskaidroja Tiesībsarga birojā.

19.jūlijā Tiesībsarga biroja pārstāves iepriekš nepieteiktā vizītē Olaines cietumā esošajā slimnīcā aplūkoja attiecīgos sadzīves apstākļus, pārrunāja ar cietuma ārstiem sūdzību iesniedzēju veselības stāvokli, no darbiniekiem ieguva citu nepieciešamo informāciju, kā rezultātā konstatēja pārkāpumus saistībā ar privātās korespondences pārbaudi un nepiemērotu slimnieku izvietojumu.

Birojā informē, ka tika veikta saruna ar Olaines cietuma priekšnieku un Drošības daļas vadītāju, lai apzinātu situāciju cietumā saistībā ar privātās korespondences pārbaudi un izmaiņām pēc normatīvo aktu grozījumiem - noskaidrots, ka cietumā prakse būtiski nav mainījusies. Privātā korespondence pamatā tiek pārbaudīta vizuāli, lai nepieļautu neatļautu priekšmetu nokļūšanu cietumā, sacīja Tiesībsarga birojā. Saturs tiekot lasīts gadījumos, ja operatīvā informācija norāda uz iespējamām pretlikumīgām darbībām. Uz vēstules tiek uzlikta atzīme par pārbaudi, tomēr no tās nav iespējams saprast vai pārbaude bijusi vizuāla vai cenzēts pēc būtības.

Šī gada 18.martā Tiesībsarga biroja veiktajā vizītē Olaines cietumā tika konstatēts, ka ambulatorā slēgtā korpusa ēkas pirmajā stāvā pagājuša gada vasarā ir izveidota speciālā nodaļa ieslodzītajām personām, kurām ir piešķirta procesuālā aizsardzība. Birojā skaidroja, ka ieslodzītie cēla trauksmi, ka ēkas otrajā stāvā ir izvietoti ar tuberkulozi smagās formās slimi ieslodzītie, un tāpēc pastāv risks saslimt ar tuberkulozi.

Tiesībsargs vērsās Veselības inspekcijā (VI), kas veica pārbaudi un secināja, ka tomēr pastāv potenciāls risks inficēties pirmā stāva ieslodzītajiem. Tāpēc cietuma vadībai bija uzdots rast risinājumu no ēkas pārvietot pirmā stāva nodaļas, sacīja Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa.

19.jūlija pārbaudē secināts, ka būtiskas izmaiņas cietumā saistībā ar ieslodzīto izvietojumu nav veiktas. Cietumā turpina nodrošināt tos piesardzības pasākumus, kādi ir bijuši līdz šim un kurus VI esot atzinusi par atbilstošiem, sacīja Siliņa. Paredzēts ieviest vien papildus veselības pārbaudes pirmā stāva ieslodzītajiem.

Siliņa aģentūrai sacīja, ka Tiesībsargs vērsīsies VI un Ieslodzījuma vietu pārvaldē, lai noskaidrotu paredzētās situācijas risināšanas iespējas.

 

Top komentāri

Endzelīnsdivreizkapāapgriezies
E
Ieslodzītie sūdzas par potenciālu risku saslimt ar tuberkulozi Olaines cietuma slimnīcā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas