Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

IeVP vadītāja Spure: Šogad ieslodzīto skaitu izdevies samazināt par 466 cilvēkiem

Turpinot īstenot Kriminālsodu izpildes politiku, šogad izdevies samazināt ieslodzīto skaitu par 466 cilvēkiem, aģentūrai LETA atklāja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

Viņa arī pauda gandarījumu par to, ka neraugoties uz to, ka jaunā Liepājas cietuma celtniecība ir atlikta uz 2020.gadu, aktīvi tiek īstenota cietumu sistēmas reforma, īstenojot Eiropas sociālo fondu projektus.

Tāpat Spure izcēla šogad pilnveidoto darbinieku atlases un apmācības sistēmu, kas rūpējas par kvalitatīvu darba spēku perspektīvā. Kā pozitīvu aspektu viņa arī pieminēja paaugstināto atalgojumu amatpersonām un brīvlīguma darbiniekiem.

No negatīvajām lietām IeVP priekšniece izcēla sarūgtinājumu par to, ka līdz 2020.gadam atlikta jaunā Liepājas cietuma celtniecība, tādējādi bremzējot ne tikai infrastruktūras sakārtošanu, bet arī attīstību.

Jau ziņots, ka Liepājas cietuma būvniecību iecerēts sākt 2020.gadā, ņemot vērā šī projekta īstenošanas termiņa atlikšanu, aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Savukārt projekta īstenošanas beigu termiņš būs atkarīgs arī no iepirkuma procedūras rezultāta, aģentūrai LETA skaidroja nacionālajā apvienībā Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kuras pārziņā ir tieslietu nozare.

Valdošās koalīcijas partijas vienojās atlikt Liepājas cietuma būvniecību, lai rastu papildu līdzekļus prioritāru pasākumu īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas