Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ilvess pilda solījumu un našķojas Rūjienā

Pievienošanās eirozonai Latvijā ienesīs vairāk Eiropas šī jēdziena visplašākajā ekonomiski politiskajā nozīmē, ceturtdien pēc iepriekš solītās saldējuma pirkšanas Rūjienā atzina Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Veikalā Top Valsts prezidents Andris Bērziņš iegādājies rupjmaizes kārtojuma Rūjienas saldējumu, bet Ilvess pēc Bērziņa ieteikuma nopircis saldējumu ar rozīnēm un riekstiem, portālu Diena.lv informēja Latvijas prezidenta Preses dienestā. Pērn vasarā pēc Briselē saņemtā vienprātīgā atbalsta eiro ieviešanai Latvijā Ilvess savā tvitera kontā paziņoja, ka priecājas par iespēju doties uz Rūjienu un maksāt par savu mīļāko saldējumu eiro.

"Kļūdās tie, kas eiro uzskata par elites projektu vai pret mūsu kopīgo naudu izturas ar bailīgu neuzticību. Pievienošanās eirozonai pavērs jaunas iespējas Latvijai kopumā, un tas skars visus Latvijas iedzīvotājus," ceturtdien Rūjienā teica Ilvess. Vienlaicīgi viņš atzina, ka tāpat kā ar daudzām jaunām lietām arī pierašanai pie eiro naudas būs nepieciešams laiks, portālu Diena.lv informēja Igaunijas vēstniecībā Latvijā.

"Latvija daudzām līdzšinējām eirozonas valstīm ir rādījusi apskaužami labu ekonomikas un finansiālo stāvokli, Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) valdība ir izdarījusi vislabākās izvēles un nodrošinājusi Latvijā labu stāvokli," sacīja prezidents Ilvess.

Igaunijas prezidents teica, ka Latvija pievienojas eirozonai laikā, kad eiro izmantojošo valstu ekonomika kļūst stiprāka un prognozes ir pozitīvas. "Ticu, ka Latvijas pastāvīgais uzņēmīgums padarīs spēcīgāku visu eirozonu, jo tai pievienojas atbildīga un kopīgi norunātās vienošanās ievērojoša valsts. [...] Tas noteikti padarīs ciešākas arī Igaunijas un Latvijas savstarpējās attiecības ekonomikā un tūrismā, protams, arī pārrobežu kontaktus starp Ziemeļlatviju un Dienvidigauniju - Livonijā. Īpaši ceru, ka aktivizēsies kontakti starp Abju un Rūjienu, Vīlandi un Valmieru."

Abi prezidenti bez kopīgās saldējuma pirkšanas apmainījās arī dāvanām. Bērziņš igauņu kolēģim dāvināja Latvijas eiro monētu starta komplektu, bet Ilvess Bērziņam - Igaunijas pirmās eiro piemiņas monētas no cēlmetāla.

Savukārt Bērziņš personīgi pateicās Igaunijas prezidentam un Igaunijai kopumā par sniegto atbalstu Latvijai ceļā uz pievienošanos eiro.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas