Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īsi pirms oficiālās LELB mācītāju sanāksmes neapmierinātie luterāņu mācītāji diskutēs par mobingu baznīcā un sabiedrībā

Divas dienas pirms oficiālās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) mācītāju sanāksmes neapmierinātie luterāņu mācītāji ieplānojuši diskutēt par mobingu baznīcā un sabiedrībā.

LELB pārstāvis Kaspars Upītis aģentūrai LETA pastāstīja, ka, lai runātu par atsevišķu baznīcas mācītāju aktualizētajiem problēmjautājumiem, 18.aprīlī LELB notiks mācītāju sanāksme. Upītis pauda, ka sapulce notiks pēc Lieldienām, ņemot vērā, ka tās ir galvenie baznīcas svētki, kuru laikā savstarpējas ķildas nav atbalstāmas.

Divas dienas agrāk, 16.aprīlī, plkst.18 Rīgas Lutera draudzē notiks jau aizsāktās diskusijas turpinājums, šoreiz paredzot runāt par mobingu baznīcā un sabiedrībā.

Kā ziņots, diskusijā par situāciju LELB vairāki mācītāji vērsuši uzmanību uz to, ka LELB gadiem ilgi netika sadzirdēti oficiālajai pozīcijai pretēji viedokļi. Vienlaikus atsevišķi LELB mācītāji nobažījušies par iespējamu vēršanos pret viņiem atšķirīga viedokļa paušanas dēļ.

LETA jau ziņoja, ka aicinājums uz diskusiju pirms aptuveni divām nedēļām izplatīts 15 LELB mācītāju publiskā paziņojumā, kurā pausts satraukums par iespējamu LELB nozagšanu un attālināšanos no Rietumu protestantiskajai kristietībai tuvās un saprotamās tradīcijas, kas pārstāv skata plašumu, teoloģisku daudzveidību un atbildīgu akadēmisko brīvību.

Vēstuli parakstījuši 15 LELB biedri - mācītāji un viena evaņģēliste. Viņi vēlas vērst visas kristīgās sabiedrības uzmanību uz pašreizējo situāciju LELB. Atgādinot, ka bijušo LELB mācītāju Juri Rubeni aiziet no mācītāja amata pamudināja mīlestības un pacietības trūkums mācītāju savstarpējās sarunās, vēstules autori pauž pārliecību, ka šāda nespēja mīlēt un panest savu amata brāli, kā arī mīlestības trūkums baznīcas iekšpusē liecina par ļoti nopietnu problēmu.

Top komentāri

Jā, tā ir baznīcas nozagšana!
J
Es ļoti labi zinu kāda bija baznīca 70-os gados, un tā ir diena pret nakti. Toreiz bija PATIESI dievkalpojumi Svētajā Garā, kas šodien ir ar lētu balagānu un spožu butaforiju nomainīti. Kas gan tik nav šodienas baznīcā, sievietes biksēs pie sakramentiem, dibenu pret draudzi atšāvušas, auskari, gari un lakoti raganu nagi, smiņķis un lēta bižutērija... viss kas, tikai ne - atturība un tiklība, toties -- izdomāta un iedomāta dievbijība...
Atkal ārdās katoļu genderi,
A
kam zem košajiem talāriem ir taukos ieaugušas ģenitālijas, kas drīzāk kā sievietes dzimumorgāni funkcionē. Un tur nu ne Stambulas konvencija, ne ģimenes tradīcijas palīdzēt nevar, 'īpaši, ja katoļu ģimeņu vienīgā tradīcija ir pedofīlija pret jaunajiem kora zēniem.
Viss šis perversais bars
V
un elles komanda - Bērziņš, Putra, Šņore, Brigmanis, Daudze, Smiltēns ar Seržantu, Dummbrava, Strepaņenko, Viļums, Parādunieks, Sūdraba, Kalnolozs, Kleinberga, Krauze, Kolis, Jantariks u.c. deg nepanesamā naidā pret tiem, kas nes Pestītāja krustu, un ir no zagļu, laulības pārkāpēju, rāvēju, meļu, plēsoņu bandas PESTĪTI.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas