Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izglītības kvalitātes dienests nekonstatē topošo pirmklasnieku "atsijāšanu" skolā

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), saistībā ar laikraksta Diena rosināto pārbaudi Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā par, iespējams, spējīgāko bērnu "izlasīšanu", izglītības iestādes darbā nav atklājis pārkāpumus. __

Diena jau vēstīja par kādu vecāku bažām, ka Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā pēc bērnu iepazīstināšanass procesa ar skolu, iespējams, "izlasa" labākos topošos pirmklasniekus. Kāda māmiņa atzina - skolas pārstāvji centušies viņu pārliecināt izvēlēties citu skolu, sakot, ka potenciālais pirmklasnieks varētu netikt līdzi pārējiem bērniem. Normatīvie akti paredz, ka jelkādi pārbaudījumi pirmklasniekiem ir aizliegti.

IKVD laikraksta iesniegumu saņēma 27. martā. Lai izvērtētu vecāku sūdzības, IKVD veica pārbaudi Izglītības iestādē, kuras laikā no vidusskolas direktores Inetas Rudzītes, direktores vietnieces izglītības jomā Lindas Mediņas un pedagoga Raivitas Dīriķes un Andas Aļševskas saņemti paskaidrojumi. Izvērtēti arī izglītības iestādes darbību reglamentējošie dokumenti.

IKVD Uzraudzības departamenta direktors Normunds Venžega informēja laikrakstu, ka izglītības iestādes rindā bija pieteikts 161 bērns un visi reģistrēti atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem. Izglītības iestādes direktore I.Rudzīte sacīja, ka 2012./2013.mācību gadam tiks komplektētas trīs 1.klases saskaņā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes priekšnieka Ivara Balamovska rīkojumu, kas nosaka Rīgas pilsētas pašvaldības skolās komplektējamo 1., 7. un 10.klašu skaitu nākošajam gadam.

Direktore dienestam atzina, ka 28.februārī skolā tika organizēta tikšanās rindā pieteikto bērnu vecākiem. "Iepriekš minētās tikšanās laikā izglītības iestādes direktore I.Rudzīte un direktora vietniece izglītības jomā L.Mediņa bērnu vecākus iepazīstināja ar izglītības iestādē licencētām izglītības programmām, iepazīšanās nodarbību plānojumu bērniem, izglītības iestādes atbalsta personālu, potenciālajiem pirmo klašu audzinātājiem, kā arī informēja, ka bērnu grupiņas iepazīšanas nodarbībām tiks sadalītas pēc nejaušības principa," par adaptāciju dienu norisi klāstīja N.Venžega. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka dienests pārbaudes laikā konstatējis - "iepazīšanās nodarbībās netiek vērtēta bērna sagatavotība pamatizglītības apguvei".

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā L.Mediņa neslēpa, ka pirms katras iepazīšanās nodarbības pie klases telpas tiek izlikts saraksts, kurā norādīts bērna vārds un uzvārds, klases telpas numurs un pedagoga vārds un uzvārds.

Lai gan šoreiz pārkāpumi izglītības vadības un skolotāju darbā netika atrasti, N.Venžega atgādināja, ka  atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par bērna iekļaušanu vai atteikumu iekļaut pretendentu sarakstā, par bērna uzņemšanu izglītības iestādē vai atteikumu bērnu uzņemt izglītības iestādē var apstrīdēt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktoram mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas, bet Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas