Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izglītības ministrs: Pedagogu algu palielināšanai var būt nepieciešamas reformas

Izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) ir apņēmības pilns panākt pedagogu atalgojuma palielināšanu, tomēr uzsver, ka sarunas ar partneriem rit smagi un Finanšu ministrija līdztekus prasa arī reformas nozarē.

Ministrs pirmdienas rītā telekompānijā LNT piekrita, ka reformas nozarē joprojām ir nepieciešamas, jo, piemēram, pēdējo aptuveni desmit gadu laikā vidējais stundu skaits uz pedagogu nedēļā esot samazinājies no 18 līdz 10.

Vaicāts, vai reformas nozīmēs skolotāju atlaišanu, Dombrovskis apgalvoja, ka tas netiekot plānots. Arī jaunas darbības, kas būtu vērstas uz skolu skaita samazināšanu, netiekot plānotas, lai arī politiķis apzinās, ka vietām klasēs mācās tikai pieci vai seši bērni, kas nav normāla situācija.

Dombrovskis stāstīja, ka šajā jomā Izglītības un zinātnes ministrija analizē iespējamos risinājumus, un atgādināja par no ārvalstīm aizgūto ideju, ka valsts varētu izveidot valsts uzturētu ģimnāziju reģiona centrā, kurai pilnībā nodrošinātu valsts finansējumu, bet pašvaldībām par to būtu jāatsakās no savām skolām.

Lielākais jaunums skolās nākamā mācību gada 1.septembrī būs paplašinātais bezmaksas mācību līdzekļu klāsts, pastāstīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas