Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

IZM rosina likumā iekļaut vēl divas atzīmējamās dienas

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina likumā iekļaut vēl divas atzīmējamās dienas, un par to otrdien lems valdība.
IZM vēlas, lai svētku dienu likumā par atzīmējamo dienu tiktu noteikts 12.augusts – Starptautiskā Jaunatnes diena un 5.decembris – Starptautiskā Brīvprātīgo diena.

ANO Ģenerālā asambleja 1999.gadā pieņēma rezolūciju, ka 12.augusts ir atzīmējams kā Starptautiskā Jaunatnes diena, lai vērstu starptautiskās sabiedrības uzmanību nepieciešamībai nodrošināt ilgtspējīgu atbalstu jaunatnei.

Latvijā jaunieši (personas vecumā no 13 līdz 25 gadiem) 2010.gadā bija teju 18% no Latvijas iedzīvotāju skaita.

IZM norādījusi, ka demogrāfiskā situācija valstī liecina, ka Latvijā iedzīvotāju skaits, īpaši jauniešu, strauji sarūk. Tā kā valsts attīstības plānošanas dokumentos ir noteikts, ka jaunieši ir tautas kapitāls, ir jāpievērš īpaša sabiedrības uzmanība jauniešiem, viņu vajadzībām un aktuālajām problēmām, uzskata IZM.

"Iekļaujot Starptautisko Jaunatnes dienu likumā, tiktu pausta likumdevēju ieinteresētība jaunatnes jautājumu risināšanā," norāda ministrijā.

Savukārt 2011.gads Eiropā tika pasludināts par Brīvprātīgā darba gadu. IZM organizēto diskusiju dalībnieki, kā arī Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes locekļi vienbalsīgi atbalstīja ierosinājumu virzīt likumprojektu, kas paredz noteikt 5.decembri – Starptautisko Brīvprātīgo dienu – par valstiski atzīmējamu dienu, kas ir ANO pasludināta svinamā diena.

"Pievēršot plašākas sabiedrības uzmanību būtiskai sociālās līdzdalības formai – brīvprātīgajam darbam –, tiks veicināta iedzīvotāju iesaistīšanās brīvprātīgajā darbā, tiks sekmēta izpratne par brīvprātīgā darba vērtību, kā arī izteikta pateicība brīvprātīgajiem, kas aktīvi iesaistās brīvprātīgajā darbā un atbalsta brīvprātīgā darba kustības attīstību. Tādējādi tiks nostiprināta arī 2011.gadā sabiedrībā izveidojusies izpratne par brīvprātīgo darbu, tā nozīmi un vērtībām demokrātiskajā sabiedrībā," paskaidrojusi ministrija.

Ja valdība atbalstīs likumprojektu, par to vēl trīs lasījumos būs jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas