Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

IZM sākusi studiju virzienu akreditācijas procesu

Piektdien, 10.maijā, notikusi pirmā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Studiju akreditācijas komisijas sēdē jaunajā sastāvā. Sēdē apstiprināti ekspertu kandidāti divu studiju virzienu - mehānika un ķīmija - novērtēšanai, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

Eksperti izvērtēs tādus virzienus kā mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības, ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoģija. Studiju virzienu akreditācija prioritāri tiks nodrošināta tajos studiju virzienos, kuros iekļautas licencētās, bet neakreditētās studiju programmas.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 9.maijā, Saeimā pieņemto grozījumu Augstskolu likumā, visu studiju virzienu akreditācija jāpabeidz līdz 30.jūnijam.

Kopumā līdz 30.jūnijam nepieciešams nodrošināt 886 studiju programmu akreditāciju 260 studiju virzienos.
Piektdien Studiju akreditācijas komisijas sēdē tika apstiprināts arī komisijas turpmākā darba grafiks - akreditācijas komisija uz sēdēm pulcēsies divas reizes nedēļā – trešdienās un piektdienās.

Ministrija informēja, ka akreditācijas lēmumu pieņemšana līdz jūnija beigām nodrošinās, ka studējošie, kuri beidz studijas šajā akadēmiskajā gadā, bez kavēšanās saņems valsts atzītus diplomus. Savukārt tie, kas gatavojas izdarīt savu izvēli, uzsāks studijas akreditētās programmās, kuras izgājušas kvalitātes izvērtēšanas procesu.

Akreditācijas procesu un komisijas sēdes organizēs, un materiālus gatavos IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta sastāvā esošais akreditācijas komisijas sekretariāts. Savukārt Studiju akreditācijas komisijas sekretariāta sagatavotos lēmumu projektus par studiju virziena akreditāciju vai atteikumu to akreditēt, apstiprinās Studiju akreditācijas komisija. Tajā darbojas pārstāvji no IZM, Latvijas Zinātnes padomes, Latvijas Koledžu asociācijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Studentu apvienības, Rektoru padomes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Kultūras ministrijas, Veselības ministrijas un Zemkopības ministrijas.

Šodien notikušajā Studiju akreditācijas komisijas sēdē tika apstiprināta Studiju virzienu novērtēšanas organizatoriskā procesa metodiskā pieeja tiem studiju virzieniem, kas novērtēti Eiropas Sociālā fonda projektā Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai. Darbs pie metodikas apstiprināšanas turpināsies nākamajā Studiju akreditācijas komisijas sēdē 14.maijā.

Saskaņā ar valdībā apstiprināto informatīvo ziņojumu Par Augstākās izglītības padomes īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai novērtējuma rezultātiem, projekta rezultāti akreditācijas procesā izmantojami daļēji. Tas nozīmē, ka Studiju akreditācijas komisija tos izmanto, atbilstoši izvērtējot un nepieciešamības gadījumā pieprasot papildu informāciju no augstskolām vai koledžām, ņemot vērā Eiropas asociācijas kvalitātes nodrošināšanai augstākajā izglītībā izstrādātās vadlīnijas Standarti un vadlīnijas kvalitātes nodrošināšanai Eiropas augstākās izglītības telpā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas