Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Izmaksas par Zolitūdes traģēdijā cietušo ārstēšanu pagaidām nav aprēķināmas

Daļa Zolitūdes traģēdijā cietušo joprojām saņem medicīnisko palīdzību, tā joprojām tiek sniegta bez rindas un bez maksas - nav jāmaksā pat pacientu iemaksa, intervijā Latvijas Radio ceturtdien uzsvēra veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība). Cik lieli līdzekļi saistībā ar šo palīdzību būs nepieciešami papildu no valsts budžeta, ministre pagaidām nevar pateikt.

"Negribētu nosaukt konkrētu summu, jo jebkurā gadījumā šis izmaksu apjoms var pieaugt," atzina Circene. Tas skaidrojams ar to, ka šobrīd nevar pateikt, cik ilgu periodu un kāda tieši palīdzība vēl cietušajiem būs nepieciešama. Atsevišķiem cietušajiem būs vajadzīga vēl arī speciāla un sarežģīta ārstēšana, operācijas, dažāda veida rehabilitācija, funkciju atjaunošana. "Atkopšanās periods, iespējams, būs vēl ļoti ilgs. (..) Tas ir individuāli atkarībā no traumas, iespējams, ka tie ir mēneši."

Taču izdevumi katru mēnesi tiks apkopoti un ar aprēķiniem ministrija vērsīsies valdībā ar lūgumu tos apmaksāt.

"Tā bija traģēdija, kuras sekas būs jūtamas ilgi," piebilda ministre, norādot arī, ka traģēdija kārtējo reizi apliecinājusi nepieciešamību krietni palielināt nozares finansējumu. "Ne velti mēs runājam par finansējuma apjoma dubultošanu. (..) Mums ir jāiet uz to, ko esam sākuši, ka jābūt šim finansēšanas modelim strikti noteiktam ilgtermiņā, ka ir šis finansējuma apjoma pieaugums."

Tāpat kā glābējiem, arī mediķiem pausta atzinība, taču, vai un kā traģēdijā strādājušie ārsti saņems prēmijas, ministre konkrēti nekomentēja, vien norādot, ka tas ir katra dienesta ziņā un tādēļ ir prēmiju sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas