Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Izsludinās iepirkumu 20 vilcienu nomai

Jau augustā gaidāma jaunā Pasažieru vilcienu iepirkuma izsludināšana - atzina satiksmes ministrs Anrijs Matīss, ziņo Latvijas Televīzijas Panorāma.

Runa gan neesot par jaunu vilcienu iegādāšanos, bet par nomu. Jaunais iepirkums paredz saņemt lietošanā vismaz 20-25 jaunu vilcienu sastāvus, kurus varētu nomāt piecu gadu garumā. Konkursa nolikuma saskaņošanai pašlaik rit pēdējie saskaņošanas darbi. Ja viss notiks bez aizķeršanās, konkursam drīzumā tiks dota zaļā gaisma, vēsta Panorāma.

"Tas ir līdzīgi, kā uz līzinga pamata tiek nomātas lidmašīnas, automašīnas. Protams, tas ir finansiāls ietaupījums, jo nav jāveic lielas investīcijas ritošajā sastāvā. Turklāt nomas perioda beigās ir iespējams arī izpirkums un tad, ja šie vilcieni kalpo labi, tad to var izpirkt," televīzijai skaidroja ministrs A.Matīss.

Pasažieru vilciens uzsvēra - ja vilcienus pirktu, būtu jāņem kredīts un par aptuveni 37 miljoniem latu jāpalielina uzņēmuma pamatkapitāls. Amatpersonas vēl neatklāja, cik izmaksās noma, taču esot nosacījums - lai naudu valsts budžetā papildu dotācijām nevajadzētu meklēt, ziņo Panorāma.

Jau gatavojoties jaunajam iepirkumam esot apzināti un uzrunāti seši iespējamie pretendenti un esot cerības, ka viņi visi arī varētu pieteikties konkursā. Ja viss ritēs raiti, līgumu par vilcienu piegādi varētu slēgt līdz gada beigām. Piegādes laiks savukārt jau būtu atkarīgs no konkursa pretendentu piedāvājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas