Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izstrādās ētikas kodeksu labas prakses īstenošanai namu apsaimniekošanā

Latvijas namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija (LNPAA) nolēmusi izstrādāt Namu pārvaldnieku un apsaimniekotāju ētikas kodeksu, portālu Diena.lv informēja LNPAA.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pagājušās nedēļas notikumus, kad par likuma pārkāpumiem aizturēti namu apsaimniekošanas uzņēmuma darbinieki. LNPAA uzskata, ka tas, visticamāk, ietekmēs namu iedzīvotājus un namu pārvaldīšanas nozari kopumā.

"LNPAA savu biedru vārdā norobežojas no pagājušajā nedēļā publiskajā telpā izskanējušās namu apsaimniekošanas uzņēmuma darbinieku aizturēšanas par likuma pārkāpumiem. Pēc manā rīcībā esošās informācijas šīs prettiesiskās darbības nav veicis neviens no LNPAA biedriem. LNPAA viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem ir godprātīgas uzņēmējdarbības veikšana, tādēļ asociācijas dalībnieki neatbalsta nelegālu saimniekošanu un negodīgu konkurenci, kas kaitē namu iedzīvotājiem un met ēnu uz visu nozarē nodarbināto profesionāļu tēlu," portālu Diena.lv informēja LNPAA valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis.

LNPAA dalībnieki iestājas par caurskatāmas uzņēmējdarbības un godīgas prakses īstenošanu apsaimniekotāju un pārvaldnieku darbā. Ņemot vērā minētos notikumus, LNPAA dalībnieki ir pieņēmuši lēmumu par Namu pārvaldnieku ētikas kodeksa izstrādi nozares sakārtošanai, caurskatāmībai un namu pārvaldnieku sociālās atbildības noteikšanai.

Tāpat arī LNPAA par atbalstāmu risinājumu uzskata normatīvo aktu grozījumus nozares sakārtošanai, namu pārvaldnieku reģistra ieviešanu un nozarē nodarbināto speciālistu profesionālās izglītības veicināšanu.
LNPAA norāda, ka iedzīvotājiem pēc daudz stingrākiem kritērijiem ir jāizvēlas nama pārvaldnieks, jo tā izvēle ir ilgtermiņa lēmums, kura pieņemšanā būtu jāvērtē pārvaldnieka pieredze un zināšanas, ne tikai lētākais piedāvājums. Iedzīvotājiem ir jāpievērš uzmanība, kāpēc apsaimniekotājs var piedāvāt zemākas cenas vai pat dempinga cenas, kas var norādīt uz nelegālu naudas apriti uzņēmumā. Ja iedzīvotāji tomēr piekrīt šāda veida saistībām, tad ir jāapzinās, kādu risku tie uzņemas un ka pastāv risks palikt bez apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošinājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas