Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izstrādāti grozījumi, lai nepieļautu ieroču ienešanu un glabāšanu izglītības iestādēs

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādājusi un iesniegusi Ministru kabinetā (MK) grozījumus normatīvajos aktos, lai nepieļautu ieroču ienešanu un glabāšanu izglītības iestādēs.

MK iesniegti grozījumi "Kārtībā, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos", kur piedāvāts risinājums arī minētajam jautājumam. Grozījumi paredz noteikt, ka izglītības iestādes vadītājam darbs jāorganizē tā, lai izglītības iestādē netiktu ienesti vai demonstrēti ieroči, munīcija vai speciālie līdzekļi.

Ministrijā norāda, ka tiek paredzēti arī izņēmuma gadījumi - kad tas tieši saistīts ar akreditētas izglītības programmas īstenošanu, ja ar Valsts policijas atļauju paredzētas nodarbības ar šaušanu saistītos sporta veidos, jaunsargu vai militārās apmācības programmas, ievērojot Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma noteikto kārtību.

Noteikumu projekts tuvākajā laikā varētu tikt skatīts valsts sekretāru sanāksmē.

Jau vēstīts, ka vasarā pēc gadījuma Saeimas deputātam Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK) piederošā privātajā pirmsskolas izglītības iestādē Pūcīte izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzdeva izstrādāt normatīvo aktu grozījumu, ko virzīt apstiprināšanai valdībā un, ja nepieciešams, Saeimā, lai nepieļautu ieroču ienešanu un glabāšanu izglītības iestādēs.

Pūcītes interneta vietnē ievietotajā fotogalerijā un videomateriālā bija redzams, kā pirmsskolas vecuma bērni rotaļājas ar vēsturiskām, bet īstām pistolēm, ložmetēju un granātām. "Viņi bija tērpušies visīstākajos latviešu leģionāru formas tērpos un iepazīstināja bērnus ar visīstākajiem leģionāru kaujas ieročiem, apģērbu, ekipējumu, ikdienas režīmu un karavīru pienākumiem. Kā jau tas maziem puišiem pienākas, to interese par īstajiem karavīru ieročiem bija ievērojami lielāka par viņiem pašiem," bija teikts bērnudārza vietnē.

Valsts policijas Kārtības policijas pārvalde toreiz konstatēja, ka 16.martā notikušās nodarbības laikā bērnudārza audzēkņiem demonstrēti deaktivizēti ieroči un to kopijas, kas nav uzskatāmi par ieročiem, tādēļ Ieroču aprites likums nav pārkāpts. Savukārt divu izglītības psihologu vērtējumā tika secināts, ka konkrētajā nodarbībā izvēlētais mācību nodarbības veids nav bijis piemērotākais konkrētajam bērnu vecumam.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Bērnu radošais centrs Pūcīte 1200 kapitāla daļas 1200 latu vērtībā pieder Saeimas deputātam Parādniekam (VL-TB/LNNK). Politiķis uzskata, ka ir sacelta absolūti nepamatota ažiotāža. Parādnieks skaidroja, ka bērniem bija iespēja iepazīties un apskatīt deaktivizētus ieročus, kurus to stāvokļa dēļ nevar vairs dēvēt par reāliem ieročiem. Politiķis noraidīja medijos pausto, ka bērni būtu rotaļājušies ar īstiem ieročiem. Deputāts norādīja, ka viņš uzticas bērnu audzinātājām, kurām ir maģistra izglītība un kuras audzēkņiem profesionāli izskaidroja ieroču bīstamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas