Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ja grib strādāt tehnoloģiju nozarē, jādomā, ko publicē sociālajos medijos

Gandrīz piektā daļa tehnoloģiju industrijas vadītāju atzīst, ka viņiem ir gadījies nepieņemt darbā jaunus darbiniekus sociālajos tīklos ievietotās informācijas dēļ.

Tas noskaidrots ikgadējā tehnoloģiju tirgus pētījumā, ko veic globālais sabiedrisko attiecību aģentūru tīkls Eurocom Worldwide. Pētījumā šīgada janvārī un februārī piedalījās 318 Eiropas un Amerikas uzņēmumu vadītāju, tostarp arī no Latvijas.

Pētījumā jau iepriekšējos gados bija noskaidrots, ka gandrīz 40% tehnoloģiju uzņēmumu pārbauda savu potenciālo darbinieku profilus sociālajos medijos, taču pirmo reizi aptaujā atklājies, ka šī iemesla dēļ kandidāti arī netiek pieņemti darbā.

«XXI gadsimta cilvēks sāk apzināties, ka jebkura darbība atstāj neizdzēšamas pēdas digitālajā vidē. Fakts, ka piektā daļa darba meklētāju neiegūst potenciālo darbu tā satura dēļ, ko viņi publicē sociālajos medijos, ir brīdinājums darba meklētājiem un indikators, ka dzīvojam digitālā laikmetā,» uzskata Eurocom Worldwide tīkla direktors Madss Kristensens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas