Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Janvāra vidus Latvijā bijis trīs grādus vēsāks par normu

Janvāra otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -5,4 grādi jeb 3,2 grādi zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra bija -22,4 grādi 13.janvārī Zosēnos, savukārt maksimālā temperatūra bija +4,2 grādi 11.janvārī Liepājā.

Vidējais nokrišņu daudzums mēneša otrajā dekādē sasniedza 17,3 milimetrus, kas atbilst 116% no dekādes normas. Visvairāk nokrišņu - 29,1 milimetrs - bija Ventspilī, bet vismazāk lija un sniga Dobelē, kur reģistrēti 5,7 milimetri nokrišņu.

Janvāra vidū daudzviet stipri sniga un putināja, dažviet valsts austrumu daļā sniega segas biezums sasniedza 30 centimetrus, arī centrālajos rajonos un piekrastē sniega sega vietām bija biezāka par 20 centimetriem.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 85% - no 81% Pāvilostā un Ventspilī līdz 88% Alūksnē un Saldū. Stiprākās vēja brāzmas - 20,6 metri sekundē - tika novērotas 18.janvārī Ventspilī.

Jau ziņots, ka 2024.gada pirmo desmit diennakšu vidējā gaisa temperatūra Latvijā noslīdēja līdz -11,1 grādam jeb 8,4 grādus zem normas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas