Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jau divi elektroniskajā uzraudzībā esošie pazuduši no redzesloka

Kopš 2015. gada jūlija, kad ieviesta elektroniskās uzraudzības sistēma, kas radīta, lai sniegtu iespēju mainīties un ātrāk brīvībā atgriezties ieslodzījumā esošajiem cilvēkiem, no Valsts probācijas dienesta (VPD) redzesloka izdevies pazust divām personām. To Dienai apstiprināja dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, viens cilvēks, par spīti elektroniskajai uzraudzībai, pametis valsti un, iespējams, jau devies uz Lielbritāniju.

VPD uzsver, ka nevar komentēt situācijas, kas saistās ar konkrētām personām, skaidrojot to ar vajadzību sargāt fizisko personu datus. Tāpēc Papsujevičs neizpauž, vai abas personas jau atrastas. Arī to, vai kāda no šīm personām pametusi valsti, viņš neapstiprināja. Probācijas dienesta vadītājs vien norādīja, ka var tikai konstatēt, ka "cilvēks neatrodas tur, kur viņam jāatrodas".

Teju divu gadu laikā nosacīti no ieslodzījuma pirms soda izciešanas beigām atbrīvotas 109 personas, un 102 no tām nav izdarījušas nekādus pārkāpumus, statistiku atklāj Papsujevičs. Atlikušie septiņi gadījumi savā starpā atšķiras, pieci no tiem saistīti ar notiesātajam noteiktā grafika neievērošanu. Pārkāpumu gadījumā persona nonāk atpakaļ ieslodzījuma vietā, un "tas notiek diezgan ātri", skaidrojot kārtību, uzsver VPD vadītājs. Tiem, kas pārkāpuši noteikumus, ieslodzījumā pēc tam jāpavada viss termiņš, kuru izciest iepriekš bija ļauts elektroniskajā uzraudzībā. Tomēr to, vai atrastas abas personas, kas no VPD redzesloka pazuda pilnībā, Papsujevičs neatklāja, piebilstot, ka "tas ir tikai un vienīgi laika jautājums, ja arī kāda no personām nav atrasta".

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) izvairījās no skaidras atbildes Dienai, vai notikušais liecina par to, ka sistēmā nepieciešami uzlabojumi. Lūgts situāciju komentēt, sākotnēji viņš lūdza vērsties pie preses sekretāra, kurš savukārt vēlāk sniedza atbildi, ka konkrētas probācijas uzraudzības lietas nekomentēs.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 6. aprīļa, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas