Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jauna sabiedriskā transporta atzara dēļ apdraudēta Amerikas latviešu centra Sietlā pastāvēšana

ASV pilsēta Sietla, plānojot jauna sabiedriskā transporta sistēmas atzara būvniecību, ir apdraudējusi Latviešu sabiedriskā centra un latviešu luterāņu evaņģēliskās baznīcas pastāvēšanu, aģentūru LETA informēja centra pārstāvji.

Būvprojekts, kas ir Sietlas tramvaja līnijas atzars, skar Latviešu sabiedriskā centra īpašumu. "Būvniecības projekts ietver variantus par Latviešu sabiedriskā centra slēgšanu un īpašuma atsavināšanu, pieejas liegšanu īpašumam vai tā daļēju slēgšanu uz būvniecības laiku," stāsta centra pārstāvji.

Latviešu biedrība Vašingtonas štatā ir izveidojusi darba grupu, kas vada informatīvās kampaņas norisi. Darba grupa un biedrības biedri apmeklē visas būvprojekta būvniecības publiskās apspriešanas un informē projekta izstrādātājus par Latviešu sabiedriskā centra funkcijām, Latvijas etnisko kopienu un centra nozīmi, kalpojot arī lietuviešu un igauņu kopienām.

"Biedrības darba grupā ir latviešu izcelsmes jurists, būvinženieris, sabiedriskie darbinieki un sabiedrisko attiecību speciālisti. Tiek organizētas tikšanās ar būvprojekta valdes locekļiem, kam tiek izskaidrota projekta ietekme uz Baltijas kopienām. Publisko sēžu laikā tiek piesaistīta vietējā televīzija un radio, kam tiek sniegtas intervijas par notiekošo un Latvijas kopienas nostāja," pauž centra biedri.

Latviešu biedrība Vašingtonas štatā ir dibināta 1949.gadā. Latviešu sabiedriskajā centrā pašlaik aktīvi darbojas Latvijas evaņģēliski luteriskā draudze, dāmu komiteja, Latviešu biedrība Vašingtonas štatā, Sietlas latviešu skola, tautas deju kolektīvs Trejdeksnītis, Sietlas latviešu koris un latviešu pavārmākslas un rokdarbu kopa.

Sietlā atrodas vienīgā universitāte ASV, Vašingtonas Universitāte, kur var apgūt latviešu valodu un ir īpaša Baltijas studiju programma, ko atbalsta Latviešu biedrība Vašingtonas štatā. Kopš 2005.gada Latvijas valdība atbalsta latviešu valodas lektoru no Latvijas Universitātes, kas pasniedz latviešu valodu Vašingtonas Universitātē. Universitātes bibliotēka glabā lielāko latviešu grāmatu kolekcija ASV un ir centrālais avots latviešu grāmatu apmaiņai starp ASV universitātēm.

22.septembrī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš apmeklēs Sietlas Latviešu sabiedrisko centru savas ASV un Kanādas darba vizītes laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas