Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Jaunais Mūzikas akadēmijas rektors - Guntars Prānis

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Satversmes sapulces balsojuma rezultātā rektora amatā apstiprināts Guntars Prānis.

Prānis jau iepriekš strādājis JVLMA, pildot Muzikoloģijas katedras profesora un Senāta priekšsēdētāja amata pienākumus.

Kā aģentūrai LETA sacīja JVLMA Satversmes sapulces priekšsēdētājs Valdis Bernhofs, uz amatu kandidēja pieci cilvēki, kuru akadēmijas nākotnes skatījumā bija daudz kopīga, kā arī daudz atšķirīga. Visi kandidāti uzsvēra nepieciešamību stiprināt studentu talantu attīstīšanu, bet atšķirīgi ir bijuši rīcības virzieni, ar kuriem to varētu panākt.

Bernhofs uzsvēra, ka visi apstiprinātie kandidāti bija spēcīgi un ar skaidru nākotnes redzējumu, taču Satversmei bija jāizšķiras par akadēmijai vispiemērotāko kandidātu. Viņš arī norādīja, ka ir priecīgs par Satversmes vienotību šajā jautājumā, jo Prānis rektora amatam tika vienbalsīgi apstiprināts jau pirmajā sapulces balsojumā.

Kā ziņots, iepriekš tika izsludināta pieteikšanās pretendentiem uz JVLMA rektora amatu. Savus pieteikumus rektora vēlēšanu rīcību komisijai iesniedza pieci pretendenti, un komisija viņus visus apstiprināja dalībai rektora vēlēšanās.

Pieteikumā pretendentiem bija jāpievieno dzīvesgājuma apraksts, kurā ir ziņas par kandidāta profesionālo un akadēmisko karjeru, darba pieredzi mūzikas nozarē un vadības darbā, valsts valodas zināšanām, svešvalodu pārvaldīšanu un citām prasmēm, kas kandidāta ieskatā var būt noderīgas augstskolas rektora darbā. Pretendentiem pieteikumā bija jāpievieno arī JVLMA attīstības programmu piecu gadu laika periodam no 2017.-2018.akadēmiskā gada sākuma un JVLMA Satversmes sapulcei adresēts pieteikums rektora vēlēšanām.

Līdz šim rektora amata pienākumus pilda Artis Sīmanis. Tāpat Sīmanis akadēmijā ir arī saksofona klases profesors. Viņa otrais piecu gadu rektora termiņš beidzas šajā vasarā, līdz ar ko tika izsludināts konkurss vakancei. Saskaņā ar JVLMA statūtiem, rektora amata pienākumus viena un tā pati persona var pildīt ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Top komentāri

?
?
Kas te ko priecāties - vai tad aizmugurē nav tā pati "komanda"? Vai tik nebūs apmuļķoto "prieks".....
Protams Protams
P
Tik neinformatīvu, pat stulbu ziņojumu var gaidīt no latviešu medijiem. Kas tās jaunās idejas šim profesoram? Pēc raksta nekādas.
tintin
t
Beidzot normāls godīgs cilvēks būs šajā amatā. Iepriekšējā komanda bija rausēju un negodīgu cilvēku komanda. Par studentiem tiem bija nospļauties, ka tik sev kabata pilna. Apsveicu,cik var spriest studenti gavilē !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas