Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunajā eParaksta tehnoloģiskajā platformā lietots jau vairāk nekā 204 000 reižu

Pirmajās desmit jaunās eParaksta tehnoloģiskās platformas darbības dienās eParaksts ar eID, eParaksta karti un portālā eParaksts.lv lietots jau vairāk kā 204 000 reižu.

Pirmo reizi, kopš eParaksta ieviešanas, portāls dokumentu parakstīšanai lietots teju tik pat aktīvi kā tradicionāli populārākais eParakstīšanas rīks – LVRTC izsniegtā eParaksta karte.

Pērn eParaksts ik nedēļu lietots vidēji 100 000 reižu. Šāda eParakstīšanas intensitāte saglabājas arī šī gada sākumā. 

Kā ziņots iepriekš, 2. janvāri darbību uzsāka jaunā tehnoloģiskā platforma, kas aizstāja 2006.gadā radīto sertifikācijas pakalpojumu risinājumu. Tāpat eParaksta lietotājiem pieejams jauns portāls eParaksts.lv, kurā dokumentus iespējams parakstīt gan ar eID un eParaksta karti, gan ar jaunu mobilo lietotni eParaksts mobile.

Lietotne, kas nepieciešama dokumentu parakstīšanai portālā eParaksts.lv, pieejama viedtālruņos ar Android un iOS operētājsistēmām, un tās  saņemšanai pieteikušās jau 6650 personas. Lai nodrošinātu klientiem ērtu pieteikšanos darbam jaunajā portālā, tiek nodrošināti vairāki pakalpojuma līguma parakstīšanas veidi – attālināti, parakstot dokumentus ar eID vai eParaksta karti, klātienē- klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Pērses ielā 2, kā arī pieteikuma parakstīšana tiek nodrošināta,  piegādājot to ar  bezmaksas kurjeru. Šo iespēju izmantojuši 60% no visiem, kas jau pieteikušies lietotnes saņemšanai. Vairāk kā pusotrs tūkstotis klientu līgumu parakstījuši ar savām eID un eParaksta kartēm, bet pārējie 1000 apmeklējuši klientu apkalpošanas centru.

Jau šī gada pirmajā pusē LVRTC plāno eParaksta lietotājiem piedāvāt arī mobilo lietotni, kura nodrošinās dokumentu parakstīšanu tieši viedtālrunī.

Ja, uzsākot darbu portālā eParaksts.lv, radušies jautājumi vai arī nepieciešams atbalsts, to var saņemt gan klātienē, gan telefoniski, gan rakstot uz [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas