Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jaunietes Latvijā iesaistās virtuālās pornogrāfijas industrijā

Rīgas centrs, Lāčplēša un Avotu ielas stūris. Jāiet cauri vārtrūmei, pagalmā pa kreisi būs dzelzs durvis. Dodieties iekšā, tad kāpiet līdz augšai. Tur jūs uzreiz tiksiet pie darba - samērā labi atalgota -, ja vien esat jauna sieviete, jums ir pase, esat gatava klausīt instrukcijām un atmest aizspriedumus.

Uzdevums kaulus nelauž - virtuāli jākomunicē ar ārzemniekiem, galvenokārt amerikāņiem. Derēs jebkāds angļu valodas zināšanu līmenis. Ja sliktāks - videokameras priekšā sēžot, varēs sarakstīties, ja labāks - sarunāties. Galvenais ir ievilināt vientuļo aizokeāna zvanītāju maksas čatā un pēc iespējas ilgāk viņu tur noturēt. Uzspiests netiks nekas - viss atkarīgs tikai no tā, cik tālu esat gatava iet. Varbūt paveicas, un visi būs gatavi maksāt par runāšanos vien. Tomēr vislabāk, ja piekritīsiet īstenot amerikāņu fantāzijas - ļaujot novērtēt gan latvju zelteņu krūtis, gan pārējo. Tiešajā ēterā.

Algu saņemsiet ik nedēļu - garantētus 250 dolārus. Mēnešalga būs 1000 dolāru jeb apmēram 500 latu. Tas nav viss - par katru maksas tērzētavā nostrādāto minūti jums tiks piešķirts papildu bonuss. Pirmos divus mēnešus kameras priekšā obligāti jāsēž 40 stundu nedēļā, pēc tam - 30 stundu. Kurā diennakts laikā - jūsu izvēle. Var naktīs, rītos, pēc mācībām. Darba kabīne jums būs pieejama visu diennakti. Tur ir galds, uz kura stāv dators ar pieslēgtu kameru, un dīvāns. Durvis ir slēdzamas, tāpēc var nodrošināties, ka neviena no kolēģēm jūsu darba paņēmienus neredzēs. Ieteicams gan katru dienu strādāt regulārā laikā, lai iegūtu pastāvīgos klientus, jo viņi grib "runāties" lielākoties vienās un tajās pašās diennakts stundās - kāds pēc darba, cits - vientuļās bezmiega naktīs. Ir gan nosacījums - obligātās stundas ar smaidu sejā jānostrādā arī, ja esi saslimusi, citādi kontā neieripos neviens dolārs. Nav arī citu sociālo garantiju. Tās gluži vienkārši nav iespējams administrēt, jo jūsu oficiālais darba devējs būs kāda ārvalstīs reģistrēta kompānija un algu saņemsiet ārvalstu bankas kontā dolāros. Ja ir īpaša vēlme maksāt nodokļus, to var darīt, sīkāk par iespējām interesējoties Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Toties uzņēmums jums apmaksās nodarbības sporta klubā vai solārija apmeklējumus. Būs arī citi bonusi, piemēram, izklaides braucieni.

To visu Diena noskaidroja, eksperimentālā kārtā aizejot uz darba pārrunām ar SIA Webservis pārstāvi. Tikt uz tām bija ļoti vienkārši - pietika aizpildīt anketu internetā, un pēc mirkļa piezvanīja laipna darbiniece un piedāvāja tikties jau nākamajā dienā. Informācija par iespēju kļūt par interneta čata zvaigzni un pelnīt vairāk nekā 2000 latu mēnesī tika saņemta uz ielas bukleta veidā. Tos dala modeļu vervētāji jeb aģenti - vēl viena iespējamā darba pozīcija šajā uzņēmumā. Tā mājaslapā Webcamstars sociālajā tīklā Facebook lasāms, ka ir iespēja būt gan modelei, gan piepelnīties kā aģentei, pierunājot kameras priekšā ar kailām krūtīm sēsties savas paziņas. Par katru savervēto modeli aģentam tiek solīti 50 dolāru jeb apmēram 26 lati. Turpat Facebook tam, kurš atvedīs piecas strādāt gatavas modeles, uzņēmuma pārstāvji sola papildus atlīdzībai uzdāvināt mobilā tālruņa iPhone jaunāko modeli.

Jau kāpjot pa kāpnēm uz pārrunu vietu, bija skaidrs, ka patiesais darba saturs arī modelei iesācējai nebūs tikai apmainīšanās pieklājības frāzēm videokameras priekšā. Pat ja šādas ilūzijas tiktu lolotas, tās sagrautu kāpņutelpā pie uzņēmuma durvīm smēķējošās jaunietes, no kurām viena bija ģērbusies tikai apakšveļā.

Plašāk lasiet rakstā "Viegla nauda" bez svešiem pieskārieniem piektdienas, 8.novembra, laikraksta Diena 6.-7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas