Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunzeme ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumus plāno uzticēt Pelēkajai

Pēc ievēlēšanas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme kā pirmo svarīgāko darbu minēja plānus atrast cilvēku, kas atbildēs par ēnu ekonomikas apkarošanu, otrdien vēstī LNT Ziņas.

Ieva Jaunzeme VID ģenerāldirektores pienākumus plāno sākt pildīt pirmdien un teju uzreiz uzrunāt līdzšinējo VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Daci Pelēko svarīgajiem pienākumiem, kas saistīti ar ēnu ekonomikas apkarošanu praktiskā līmenī.

"Jābūt kādam vienam cilvēkam, kurš man sniegtu pārskatus un kas ar to nodarbotos. Un šobrīd man ir dažas idejas, gribētu pārrunāt ar cilvēkiem, kurš būtu gatavs uzņemties, jo tas, protams, ir nozīmīgs darbs. Tur jāuzņemas gan koordinācija pašā ieņēmumu dienestā, gan sadarbība ar citām institūcijām. Pirmais, kas man uzreiz nāca prātā, bija Pelēkās kundze, bet man ir jāpārrunā," tā LNT Ziņām atklāja VID ģenerāldirektore. Dace Pelēkā pildīja VID vadītājas pienākumus kopš pērnā gada marta, līdz tam viņa bija ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktore. 

Jaunzemi konkursa kārtībā speciāli izveidota komisija izvēlējās jau pērn novembrī, taču viņas apstiprināšana kavējās, jo ilgstoši netika apstiprināta jaunā valdība. Tomēr šo laiku Jaunzeme esot izmantojusi lietderīgi - izstrādājusi darba plānu, izpētījusi arī citu valstu pozitīvo un negatīvo pieredzi, kas arī var līdzēt mazināt ēnu ekonomikas apmērus.

"Mana kladīte kļuvusi biezāka un ir daudz ideju. Mani ļoti uzrunāja Somijas pieredze, kas investējusi ļoti daudz gan inovatīvos risinājumos, gan arī attieksmē. Tas, kas mani visvairāk uzrunāja un ceru, ka man izdosies ieviest – ka ieņēmumu dienesta darbiniekiem ir jāsaprot bizness. Jo tad var gan cīnīties ar negodprātīgajiem, gan atbalstīt godprātīgos. Viņu vīzija ir, lai nodokļu nomaksa iekļautos mūsu ikdienas dzīvē un mēs pat nejustu," LNT ziņām skaidroja Jaunzeme.

Tomēr vienlaikus viņa atzina, ka, protams, efektīva cīņa pret finanšu noziegumiem nevar notikt bez tiesībsargājošo iestāžu, tiesu sistēmas atbalsta.  Jaunā VID vadītāja liek lielas cerības uz valdības apņemšanos ieviest bezkompromisa tiesiskumu, paredzot stiprināt izmeklētāju loku un tiesas.

Top komentāri

Pelēkā ekonomika Pelēkās rokās
P
Pelēkās ekonomikas apkarošana Pelēkās rokās
atkal viens tukšs ierēdnis
a
Nevajag apkarot, bet gan mainīt sistēmu pašos pamatos, ar domu ka ēst, ne tikai gribas , bet arī vajag visiem LV pilsoņiem..........
lvantiglobalisti
l
Tas atgādina iepriekšējās VID ''načaļņicas'' retoriku.Arī nāk no PSRS administratīvā aparāta.Nevar piespiest maksāt nodokļus ,ja nodokļi ir nesamērojami lieli.Ja nodokļos tiek summēti jau 50 % ,tad nodokļi netiks maksāti.Darba ņēmēja nodoklis ir jāsamazina uz 50 %,un jāatceļ nodoklis darba devējiem par to ,ka darba ņēmējs ir kaut ko nopelnījis.Varat darīt ko gribat.Var protams piespiedu kārtā atņemt cilvēkiem visu ,kas viņiem pieder ,bet tādā valstī daudzi - izņemot kantoru žuerkas nedzīvos.Tagad valsti var pamest ,un aizbraukt uz citu Zemes nostūri.Cilvēki neredz nodokļos pareizu pielietojumu.Nodokļi tiek izšķērdēti ierēdņu vidū.Ierēdņiem tiek celtas nepamatotas algas.Ierēdņi tiek nepamatoti prēmēti.Ierērdņu skaits uz palikušajiem Latvijas iedzīvotājiem ir milzīgs.Jāsamazina ierēdņus būtu vismaz uz 45-50 %.Neviens uzņēmējs netaisās barot kantoru žurkas.Parasti no žurkām atbrīvojas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas