Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jēkabpilī Krustpils Kapeles kapos nezināmi ļaundari nolaupījuši metāla krustus

Jēkabpilī Krustpils Kapeles kapos nezināmi ļaundari nolaupījuši daudzus metāla krustus, ceturtdien vēsta Latvijas Avīze. Pirmā postažu pamanījusi Irīna Aksjonova, kad apmeklējusi tuvinieku kapus. "Ieejot kapsētā, uzreiz jutu, ka kaut kas nav kārtībā. Agrāk kapu kreisajā pusē bija daudz vecu metāla krustu, kas piesaistīja pat tūristus, jo apbedījumi veikti astoņpadsmitajā un deviņpadsmitajā gadsimtā.

Daudzi krusti bija interesanti veidoti, atceros, uz viena bija pat ugunsputns. Tagad palikušas tikai betona pamatnes, kuru augšpusē rēgojas caurumi – krusti izlauzti. Patiesībā te var runāt par dubultbarbarismu, jo diezin vai par cilvēkiem var saukties arī tie, kas šos vēsturiskos krustus pieņem kā metāllūžņus," savu viedokli paudusi I.Aksjonova.

Arī Jānis Amats, kas tikko beidzis darba gaitas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Zemgales reģionālās nodaļas valsts inspektora postenī, paudis sašutumu par vandālismu. Viņš skaidrojis, ka vecā kapsēta, kurā ir arī mūsdienu apbedījumi, atrodas tūrisma firmu sarakstos un ka krusti bijuši dekoratīvi, ar gropētām malām un interesantu formu galiem. Daži krusti nostāvējuši pat vairāk nekā divus gadsimtus.

SIA Jēkabpils pakalpojumi ainavu tehniķe Ingūna Avotiņa informējusi, ka agrāk kapi bija viņas pārstāvētā uzņēmuma ziņā, bija pat sargs, bet tagad naudas trūkuma dēļ kapi no saraksta izņemti ārā un tos aprūpē bezdarbnieki simtlatnieki. Jēkabpils pilsētsaimniecības departamenta speciālisti atzinuši, ka pēdējo dienu sniegputeņa dēļ kapi pamatīgi aizputināti, tāpēc grūti noteikt īsto postījumu apmēru. Viņi gan pauduši cerību, ka tas netraucēs policijai sadzīt ļaundariem pēdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas