Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Jēkabpilī pārspēts jūnija karstuma rekords

Piektdien Zīlānu novērojumu stacijā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus, pārspējot ne tikai 28.jūnija, bet arī visa mēneša karstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

28.jūnija rekords labots 14 novērojumu stacijās. Dobelē ar +32,8 grādiem pārspēts arī mēneša trešās dekādes maksimālās temperatūras rekords. Visās valsts novērojumu stacijās, izņemot Kolku, gaiss sakarsa līdz +30..+33 grādiem.

Jauns diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords sasniegts arī Rīgā - pilsētas centra novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +32,0 grādiem.

Tveici nedaudz mazināja dienvidu vējš, kas daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā brāzmās pastiprinājās līdz 10-14 metriem sekundē. Mākoņu pārsvarā bija maz, Kurzemē to kļuva vairāk, vietām Ventspils pusē stipri lija un dārdēja pērkons.

Sešos vakarā gaisa temperatūra visā valstī, izņemot dažas vietas Kurzemē, aizvien bija +29..+32 grādi.

1973.gada 28.jūnijā Mērsragā reģistrēta +34,6 grādu svelme, kas ir visas valsts maksimālās gaisa temperatūras rekords gan šajā datumā, gan jūnijā kopumā.

Jau ziņots, ka tuvākajā diennaktī Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas naktī uz sestdienu daudzviet valstī, bet dienā vietām Vidzemē un Latgalē atnesīs īslaicīgu lietu, dažviet gaidāmas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra sestdien paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem, bet Kurzemes rietumos un vietām Vidzemes piekrastē - tikai līdz +18..+21 grādam, prognozē sinoptiķi.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas