Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jēkabpils rajona padome iebilst pret ātrās palīdzības sistēmas reorganizāciju

Jēkabpils rajona padome nosūtījusi vēstuli Veselības ministrijai ar saviem iebildumiem pret Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta sistēmas centralizāciju un virzību tikai uz pieciem reģionālajiem vadības un dispečercentriem. Tas secināts iepazīstoties ar NMP dienesta attīstības pamatnostādnēs noteikto, kā arī analizējot pašreizējo situāciju neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamības nodrošināšanā pirmsslimnīcas etapā Jēkabpils rajonā, _Dienu _informēja Jēkabpils rajona padomes pārstāvis Aleksandrs Kalniņš.

Medicīnisko palīdzību pirmsslimnīcas etapā Jēkabpils rajonā nodrošina 7 NMP brigādes ( 4 Jēkabpilī, 1 Viesītē,1 Aknīstē,1 Dunavā.), kuras izvietotas rajona teritorijā tā, lai NMP brigāde pie slimnieka nonāktu 15 minūšu laikā pilsētas teritorijās, 25 minūšu laikā lauku teritorijās. Uz Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas NMP dienesta bāzes 2004. gadā tika izveidots vienots rajona pirmsslimnīcas etapa NMP dienests ar vienotu dispečerdienestu. Visi rajona izsaukumi tiek pieņemti vienā vietā un tālāk nodoti slimniekam tuvāk esošajai NMP brigādei. Tā kā Jēkabpils rajona centrālā slimnīca ir viena no 10 reģionālajām slimnīcām valstī, kur neatliekamo medicīnisko palīdzību diennakti nodrošina 7 dažādu specialitāšu ārsti, kā arī diennakti slimnīcā ir pieejami rentgena, klīniskās laboratorijas, kompjūtertomogrāfijas, ultrasonogrāfijas, videoendoskopijas izmeklējumi, ir izveidojusies sadarbība arī ar blakus esošo rajonu slimnīcām, NMP dispečerdienestiem un NMP brigādēm. Līdz ar to pacienti, atbilstoši konstatētajai saslimšanai tiek transportēti uz attiecīgo veselības aprūpes iestādi, lai tajā nekavējoties saņemtu dotajai situācijai nepieciešamo medicīniskās palīdzības apjomu.

Vēstulē Jēkabpils rajona padome norāda, ka nav skaidrs kur atradīsies pieci reģionālie vadības un dispečerdienesti un pēc kādiem kritērijiem tie tiks noteikti; kā tiks organizēta NMP izsaukumu pieņemšana un tālāk nodošana NMP brigādēm uz vietām; kā tiks organizēta brigāžu nodrošināšana ar medikamentiem, medicīniskās dokumentācijas aprite; vai Jēkabpils rajona teritorijā plānots saglabāt iepriekšējo brigāžu skaitu un izvietojumu.

Sarunu uzsākšanai par vienotā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveidi ar Veselības ministriju Jēkabpils rajona padome nolēma deleģēt pašvaldības priekšsēdētāja vietnieku Jāni Dimitrijevu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas