Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jelgavā apcietina viltus bezpajumtnieku glābēju

Jelgavas policija apcietinājusi labdarībā iepriekš nezināmo Edgaru Petrušinu, kurš, slēpdamies zem bezpajumtnieku glābēja maskas, neilgā laikposmā apmuļķojis ap 70 jelgavnieku, vēsta Zemgales Ziņas.

1989. gadā dzimušais vīrietis policijas redzeslokā nonācis ne pirmo reizi – pirms tam viņš jau divas reizes tiesāts par zādzībām, bet trešajā viņam piespriesta piespiedu ārstēšana stacionārā.

Zemgales Ziņas raksta, ka policijā par krāpnieku saņemti sešu apkrāpto jelgavnieku un uzņēmēju iesniegumi. Aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Mediji jau ziņoja, ka gada sākumā dibinātā sabiedriskā organizācija Bezpajumtnieku palīdzības centrs Jelgavā darbu sāka ar vērienu – iznomāja plašas telpas gan pilsētas centrā, gan nomalē, sāka vākt ziedotāju dāvinātu pārtiku un drēbes un, galvenais, – pieņēma darbā desmitiem jelgavnieku, nodarbinot viņus kā šoferus, apsargus, strādniekus, grāmatvežus u.c.

Taču noslēgtie līgumi, kā izrādījās, ir veikla krāpnieku fikcija – darba devējs E.Petrušins strādājošos nebija reģistrējis Valsts ieņēmumu dienestā, viņi palikuši bez solītā atalgojuma un sociālajām garantijām. Krāpniekam noticējuši arī telpu iznomātāji un citu pakalpojumu sniedzēji, kuriem pašiem jāsedz vai jāpiedzen «labdaru» nodarītie zaudējumi.

Vairāk lasiet Zemgales Ziņās šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas