Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jelgavas slimnīcas vadītājs Ķipurs atstādināts no amata

Pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prasītā drošības līdzekļa nodrošināšanu, SIA _Jelgavas pilsētas slimnīca _dalībnieku ārkārtas sapulcē nolemts atstādināt Andri Ķipuru no valdes priekšsēdētāja amata, informēja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

A.Ķipurs klātesošos informēja, ka nav vainīgs nodarījumos, par kuriem tiek turēts aizdomās, tāpēc nesaskata pamatu nolikt deputāta amatu Jelgavas domē, kur ievēlēts no partijas Jaunais laiks.

A.Ķipuram neesot pretenziju pret KNAB veikto izmeklēšanu, un viņš izteica cerību, ka izmeklēšanā noskaidros viņa nevainīgumu.

"Tā kā mana ārsta prasme nav apšaubīta, slimnīcā turpināšu darbu kā ārsts," teica A.Ķipurs.

A.Ķipurs apstiprināja, ka viņa kabinetā starp bukletiem atrasta naudas summa, par kuras esamību viņš neesot zinājis. "Nedz bukletus, nedz naudu neesmu aizticis, uz tiem pat nav manu pirkstu nospiedumu," sacīja A.Ķipurs.

Viņš atturējās komentēt KNAB veikto izmeklēšanu, un A.Ķipuram nav aizdomu par iespējamiem motīviem pret viņa vērstas lietas safabricēšanā.

A.Rāviņš informēja, ka uz krimināllietā noteikto ierobežojumu laiku par Jelgavas slimnīcas valdes locekli iecelta A.Ķipura līdzšinējā vietniece Solveiga Ābola.

S.Ābola informēja, ka no amata atstādināts arī KNAB aizturētais Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītājs Edmunds Kalniņš.

Kā ziņots, trešdien Jelgavas pilsētas domē notika pašvaldības īpašumā esošās SIA Jelgavas pilsētas slimnīca dalībnieku ārkārtas sapulce saistībā ar slimnīcas vadītāja aizturēšanu kukuļņemšanas lietā.

Kā iepriekš informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta, Jelgavas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu turētāja pārstāvis 16.maijā ir saņēmis KNAB paziņojumu pa to, ka saistībā ar sākto kriminālprocesu SIA Jelgavas pilsētas slimnīca valdes loceklim A.Ķipuram ir piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatu ar pārstāvības paraksta tiesībām SIA Jelgavas pilsētas slimnīca.

Saskaņā ar piemēroto drošības līdzekli valdes loceklis paziņoja kapitāla daļu turētājam par ārkārtas dalībnieku sapulces sasaukšanu 18.maijā atbilstoši Kriminālprocesa likuma 254.pantam. Papildu informācija par pieņemtajiem lēmumiem tiks sniegta pēc dalībnieku sapulces.

Pieņemtie lēmumi nav saistīti ar A.Ķipura kā Jelgavas domes deputāta darbu. A.Ķipurs (JL) turpina pildīt deputāta pienākumus, informēja pašvaldības pārstāve.

Iepriekš jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesa ietvaros 13.maijā saistībā ar kukuļošanu aizturēja SIA Jelgavas pilsētas slimnīca valdes locekli un slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus.

Kā informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, patlaban KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka SIA Jelgavas pilsētas slimnīca valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz šā gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu. Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks, kas nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu 300 latu apmērā.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs slimnīcas valdes locekli atzina par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas par kukuļa atkārtotu pieņemšanu, savukārt nodaļas vadītājs atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 326.panta otrās daļas. Abi komercuzņēmumu valdes priekšsēdētāji atzīti arī par aizdomās turētajiem pēc Krimināllikuma 323.panta otrās daļas par kukuļdošanu.

Patlaban aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocess ierosināts par amatpersonu iespējami prettiesiskām darbībām saistībā ar slimnīcas veiktajām iepirkumu procedūrām slimnīcas vajadzībām no 2010.gada novembra līdz šā gada 13.maijam.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā publiskā informācija, 2010.gada nogalē un šogad slimnīca veikusi vairākus konkursus iekārtu iegādei.

Pērn novembrī slimnīca no SIA Digiteks par 51 294 latiem iepirkusi funkcionālās gultas un transporta ratiņkrēslus, kā arī tika iepirktas operāciju lampas no SIA Nord technology par 8 550 latiem. Tāpat novembrī noslēdzies konkurss par radiologa darba stacijas un rentgena iekārtas digitalizācijas komplekta iegādi, kurā ar 53 000 latu piedāvājumu uzvarējusi SIA NMS grupa.

Savukārt janvārī noslēdzies slimnīcas fibrogastroskopa iegādes konkurss, kurā ar 6 546 latu piedāvājumu uzvarējusi SIA Olympus Latvia. Tāpat janvārī noslēgušies arī narkozes aparātu un sonoskopa iegādes konkursi, kuros ar attiecīgi 39 060 latu un 51 258 latu piedāvājumiem uzvarēja SIA Medeksperts un SIA Digiteks. Savukārt februārī par 7 358 latiem no SIA B. Braun Medical iegādātas traumatoloģijas-ortopēdijas medicīnas preces, bet aprīlī no Digiteks par 9 824 latiem iegādātas ultrasonogrāfu Xsario un AplioMX zondes. Slimnīcas pēdējais konkurss bijis maija sākumā par termoskapju iegādi, kurā ar 8 800 latu piedāvājumu uzvarējusi SIA Prolux.

Kā iepriekš ziņots, A.Ķipura ienākumi pērn bijuši 24 975 lati, kas ir par nepilniem pieciem procentiem mazāk nekā 2009.gadā un jūtami vairāk nekā Jelgavas mēram, - liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2010.gadu.

VID publiskojamie dati liecina, ka A.Ķipurs pērn nopelnījis 24 975 latus, slimnīcas vadītāja algā saņemot 20 059 latus, bet kā deputāts - 4 916 latus.

Kopumā tas ir par 1 223 latiem jeb nepilniem 5% mazāk nekā 2009.gadā, kad slimnīcas vadītāja algā viņš saņēma 21 015 latus, bet pilsētas domē - 5 183 latus.

Jelgavas slimnīcas vadītājs ir ne tikai pilsētas domes deputāts, bet arī mednieku kolektīva Tauri valdes priekšsēdētājs, par ko nekādu atlīdzību gan nesaņem.

A.Ķipuram nav deklarētu parādsaistību vai uzkrājumu. Tāpat viņam nav kapitāldaļu uzņēmumos.

Jelgavas slimnīcas galvenā ārsta īpašumā ir māja Jelgavā. Tāpat viņam pieder 2005.gada izlaiduma automašīna Honda CRV un 1989.gada izlaiduma vieglās automašīnas piekabe MAZ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas